Dru napisał:tak właśnie się zastanawiam nad tą plazmą (37 cali) a jeśli nie ma na niej wad znanych z serii PV60 i potrzebna mi będzie tylko do kablówki i do DVD podłączonego przez kabel SCART to myślę, że to będzie słuszny wybór, co nie? Czy lepiej czekać na TH 37-PV45? Bo w Niemczech już jest a u nas jak zwykle nie. Chociaż nie wiem czy ta seria PV45 nie odziedziczyła wad kuzyna PV60![]()
no tak, ale niektórzy z użytkowników PV60 skarżą się, że mają węże, przy PV45 na razie mało jest tego typu komunikatów bo i mało ludzi ma ten model, natomiast odnośnie PA60 w ogóle nie ma takich zastrzeżeń, więc chyba najpewniej jest z tej serii kupić plazmę (a wyższa rozdzielczość nie jest mi w sumie potrzebna)Judash napisał:Panowie nie dajcie sie zwariowc! Mam PV60 i zadnych wezy itp efekow niema!A kto wam powiedzial. ze PV45 pozbawiony jest tych "wad"?
Dru napisał:no tak, ale niektórzy z użytkowników PV60 skarżą się, że mają węże, przy PV45 na razie mało jest tego typu komunikatów bo i mało ludzi ma ten model, natomiast odnośnie PA60 w ogóle nie ma takich zastrzeżeń, więc chyba najpewniej jest z tej serii kupić plazmę (a wyższa rozdzielczość nie jest mi w sumie potrzebna)
Judash napisał:5 osob na forum cos tam widzi, a 5000 nic....
a czy może oglądałeś też PA60? Ciekawi mnie czy tam też stwierdziłeś te gadyrobboj napisał:raczej chciales powiedziec 3 osoby nie widza ,a 5000 widzi tylko nie zdaje sobie z tego spawy
lazilem po sklepach w swoim miescie i wierz mi lub nie wszystkie modele pv ktore sprawdzalem maja te wade - dlatego zbytnio sie nia nie przejmuje - wada fabryczna i przyjdzie czas az Panas cos z tym zrobi
uprzedzam Twoja odpowiedz i nie twierdze ze Twoj model to mabo tego nie widze - mowie tylko o tym co widzialem na wlasne oczy
ogladalem u znajomego - to wlasnie dzieki niemu zobaczylem pierwszy raz plazme panasa w akcji i to wlasnie pod wplywem obrazu z PA zdecydowalem ze wybiore plazme (wybor padl na nowszy model podczas konfrontacji z sony KDF)Dru napisał:a czy może oglądałeś też PA60? Ciekawi mnie czy tam też byś stwierdził te gady![]()
Dru napisał:czyli PA60 jest gorsza od PV60 tylko względem rozdzielczości? Jakość obrazu ma z tego wynika - lepszą?
no ja na 95% nie będę miał dostępu do wyższej rozdzielczości, więc mi na niej za bardzo nie zależyrobboj napisał:ciezko mi jest jednoznacznie stwierdzic czy jakosc obrazu jest lepsza w ktoryms z modeli bo nie widzialem ich jednoczesnie
mysle ze jest taka sama jezeli chodzi o obraz z dvd czy kablowki , PV "rozwija skrzydla w wyzszej rozdzielczosci" - mam porownanie podlaczajac x360
nie widzialem PA i PV na obrazie z "n"
jest na forum osoba - "Pansłonic" i z tego co wiem posiada lub posiadala obydwa modele i jego porownanie bedzie bardziej wiarygodne , wiec moze jemu zadasz pytania odnosnie PA
galaretka napisał:Witam mam pytanie czy jakość odrazu jest lepsza na pv37 czy na 42
chce coś takiego kupić 42 jest troszkę droższy, odległosc od tv mam
3.5 metra.
Dru napisał:czyli jak ja będę oglądał TV z 4 metrów, to lepiej żebym zainteresował się 42 calami niż 37?
warmik napisał:Witam !!
to pierwszy moj post i odrazu na szybko zadam wam pytanie !!
jak bardzo dostaje w "dupe" ten telewizor w sklepie markecie
wyjety z pudła i tak gra
odpalony na poczatku grudnia do dnia dzisiejszego(w nocy pewnie wyłączony)
Prosze o szybkie odpowiedzi
Dzięki za sugestie i odpowiedzi
Krzysiek