Marion napisał:
1.a powiedz mi jak filmy wieczorami z TV zwykłej robią wrażenie, czy ucina boki lub góre, oraz czy widoczny jest pasek na dole z informacjami na TVN24(gdzies czytałem ze ucina
)?
2. Jak sport szczególnie piłka nożna z Canal + albo koszykówka
3. DVD filmy ?
4.może konsole masz jeśli tak to czy ta plazma sie nadaje do tego? tzn czy bedzie równie dobrze chodziła jak na lcd?
dzięki pzdr
zarzucasz mnie pytaniami jak bym miał tą plazmę
ale rozczaruje Cię-dopiero niosę się z zamiarem zakupu, tylko że 42" gdyż wydaje mi się że 37" po jakimś czasie (tygodniu
) moze okazać się stanowczo za mały
I powiem Ci że odpowiedzi na wszystkie te pytania otrzymasz na wątku
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5355
uwierz mi że jest to niezła kopalnia wiedzy jeżeli chodzi o ten TV.
Po krótce tylko CI powiem że Twoje obawy są bez podstawne (twierdze to po wypowiedziach wielu posiadaczy-użytkowników tego zacnego "panelu"
)
1.Standardem jest że przy wyświetlaniu zwykłej TV na panoramicznym obrazie zawsze gdzieś pojawią się jakieś pasy,ale ten Panas ma tylko formatów, zoom'ów itp. że wszystko da się tak dostosować, aby obraz był wyświetlany na całości.
2.nie ma mowy o żadnym smużeniu itp. przy przekazach sportowych, ale jakość sygnału (to już druga sprawa) zależna jest od nadawcy,a nie odbiornika, jak również od dekodera, kabli itd itd
Podejrzewam że skoro posiadasz canal+ to nawet na zwykłym TV CRT widać różnicę w jakości obrazu między Premiership a Serie A
3. j.w.
4. czyt. 1
pzdr