Pixeel napisał:
Warunki:
Typowy jasny (brzoskwinia) kolor ścian - z możliwością przemalowania jednej, lub dwóch na ciemniejszy kolor - o wymiarach 4,6m x 4,0m. Na jednej z dłuższych ścian duże okna (prawdopodobnie będą rolety).
Wiem, że ok. 5 500,00 zł można kupic np. Optomę 800x
mam podobne warunki i jestem posiadaczem tego proja, ogladam z odleglosci ok 3m ekran 92" , tak zdecydowanie warto dolozyc 1500 zl do proja full hd.
jesli pogrzebiesz troche po necie (forum audiostereo)to znajdziesz screenshoty innego uzytkownika tego projektora (skalmen)
plusy -
wedlug mnie -bardzo dobra jakosc obrazu tzn. akceptowalna czern i obraz "kinowy" - bez landrykowatosci kolorow ,przy dobrym sygnale ma sie wrazenie ogladania duzej plazmy, daje sobie rade w pomieszczeniu wlasciwie nie przygotowanym do projekcji
minusy-
oczywiscie szum (jak w kazdym proju) - jednak z osleglosci 1.5 m jest to juz prawie nieslyszalne i absolutnie nie przeszkadza nawet w cichych scenach dialogowych
wydzielanie ciepla- z tym sie nic nie zrobi lampa sie grzeje i cieplo musi byc odprowadzone na zewnatrz , u mnie proj wisi przy schodach na pietro wiec nie jest to zadnym problemem, ale w malym i niskim pokoju moze to miec znaczenie
dokladna instalacja- praktycznie nie ma mozliwosci zadnej regulacji wiec trzeba zainstalowac proja naprawde precyzyjnie
podsumowujac "za" i "przeciw"- gdybym kupowal proja jeszcze raz za ta kwote kupilbym ponownie ten projektor (jestem zadowolony) , gdybym mogl pozwolic sobie na sprzet o polowe drozszy -rowniez zdecydowanie proja DLP