Pad xbox 360

Damaranus

New member
Świetne pytanie, podbijam temat. Z tego co widziałem na wazelinowych serwisach, wystarczy adapter do USB czyli kabelek do łączenia bezprzewodowo pada np. z komputerem.

Widziałem też że do wyższego modelu można sparować bezpośrednio bada od XBOX ONE. Słowo klucz "xinput".

Póki co mi udało się tylko po bluetooth sparować klawiaturę :)

ha-mer

New member
Ostatnia edycja:

Damaranus

New member
"Na jednej grze mi nie działał poprawnie", a na jakich działał? Na taki adapter właśnie czekam.

Przejdź do google marketu i poszukaj gier które w opisie mają info: wymagany gamepad. Oczywiście darmowych, chyba że instalowałeś coś płatnego albo instalujesz to z dysku USB (https://www.youtube.com/watch?v=12rhMZsSKlI) tu masz poradnik jak coś, mojego autorstwa.

To jest najważniejsze, bo z tego co testuję, dużo gier bez opisu wymagany gamepad działa głównie na pilocie. Trafiły mi się ze dwie których np. klawiatura nie obsługiwała, chociażby Beach Buggy. W pozostałe grałem na klawiaturze. No a gry z wymaganym padem nie działają w ogóle, np. wspomniany Modern Combat czy War of mine.

I teraz ważna sprawa. War of mine np. bez problemu działa z aplikacją TV SideView (korzystałem z tabletu)! Tak. Ustawiając tryb myszki można normalnie kontrolować grę.

Więc podłącz, zainstaluj kilka gier z wymaganym padem i pochwal się jak poszło :D

ha-mer

New member
Ok pochwalę się ale z drugiej strony tak się zastanawiam czy jest sens z tym adapterem bo na allegro dualshock 3 jest już za 49zł tylko trzeba by sprawdzić czy będzie w ogóle działał

ha-mer

New member
Witam grałem na razie w Dead Effect 2 , Dead Trigger 2, Unkilled i te gry wymagają pada oczywiście trzeba sobie ustawić działanie przycisków w ustawieniach gry ale działają. Jedynie nie działało poprawnie jak na razie w Modern Combat 5 i Overkill 3. W Asphalt 8 która nie wymaga pada też działa :D

Do góry