Ostatnie promocje w Avans i Neonet

B

BlackWolf

Guest
Witam

Mam pytanie do obeznanych z tematem forumowiczów.
Chciałbym kupić TV 32 cale (głownie dla konsoli Xbox 360, ps3 raczej nie planuje).
Ostatnio pojawiły się dwie ciekawe promocje mianowicie:

W Avansie TV Thomson 32M61NH20 za 1599zł( DANE TECHNICZNE )

W Neonet TV Philips 32PFL3312 za 1599 zł ( DANE TECHNICZNE )

Ale tu mam wątpliwości ponieważ jednym z powyższych sklepów Samsung 32 cale (LE32M87) kosztuje 2500 zł.
Przyznam szczerze że nie znam się na telewizorach HD, więc prosiłbym o wyjaśnienie skąd takie różnice w cenie.
Z tego co widzę to rozbieżności w możliwościach technicznych nie są ogromne, a wszystkie marki dosyć znane.
Jeśli wiecie coś o tych TV za 1599 prosiłbym też o opinie na ich temat.

Z góry dzięki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
pamiętaj że cena uwzględnia jakość !!!
Wiele osób dało się nabrać na zakup tanich modeli i żałują twierdząc że to tak jakby wyrzucili kasę za okno. Kupują teraz inny model- wybierając rozsądniej.
Oczekuj tyle ile kasy wydałeś.

B

BlackWolf

Guest
kiki napisał:
pamiętaj że cena uwzględnia jakość !!!
Wiele osób dało się nabrać na zakup tanich modeli i żałują twierdząc że to tak jakby wyrzucili kasę za okno. Kupują teraz inny model- wybierając rozsądniej.
Oczekuj tyle ile kasy wydałeś.
Chcesz przez to powiedzieć, że żaden z tych dwóch TV nie jest wart zakupu?
Nie ukrywam że środki do przeznaczenia na nowy telewizor mam ograniczone.

Szczerze mówiąc stosuje się jedynie do zasady, żeby nie kupować TV od firm typu Funai. Wydawało mi się że firmy takie jak Philips czy Thomson swoimi wyrobami muszą prezentować w miare przywoitą jakość.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
decyzja należy do Ciebie.
Powiem Ci jeszcze że jeśli nie masz oczekiwań od telewizora - też będzie ok.

_MarSs_

New member
Ten Philips 32PFL3312 to model sprzed jakichś 4-5 lat. Znajomy go kupił 2 lata temu i szczerze powiem - nie zazdrościłem mu nawet przez chwilę.
Miałem pecha zostać zaproszonym na "oblewanie" tego zakupu i wierz mi, nie ma takiej ilości alkoholu po której obraz w tym TV wyglądałby ładnie, czy to z anteny, czy też z DVD. Masakrycznie kiepska matryca, ohydne barwy, straszne smużenie, zero płynności i totalna pixeloza! A to wszystko za 3500 wtedy, to po prostu jakiś koszmar.
Za te pieniądze to raczej bdb CRT 32" lub raty i coś lepszego...

B

BlackWolf

Guest
W sumie mam TV Elemisa 21 cali i monitor samsung 795mb. Co do TV LCD to nie mam żadnego porównania, jedyne do czego sie moge odnieść to monitory. W porównaniu mojego 3-letniego crt z rocznym 17 calowym lcd samsunga kolegi mój ma większą jasność i bardziej nasycone kolory.

Dodam też że mam zamiar odbierać TV ze zwykłej anteny oraz oglądać DVD i grać na konsoli, a za kilka miesięcy założyć kablówkę. Do programów HD/zakupu bluray ze względu na ceny.

Ostatnia edycja:
B

BlackWolf

Guest
Jak już wcześniej pisałem fundusze mam ograniczone i nosiłem się z zamiarem zakupu któregoś z TV w promocji, jednak wypowiedzi forumowiczów coraz bardziej mnie skłaniają do zakupu jakiegoś innego modelu.
Więc chodzi mi o TV 32 cale (w ostateczności 26) który zapewnia wg was przyzwoitą jakość obrazu. Od razu mówie że jakimś znawcą nie jestem :D więc pewnie tego że jeden model ma troche lepszy kontrast od innego nawet nie zauważę.
Na pewno przydałby się dobry kąt widzenia, nasycenie kolorów. Na pokój w którym bedzie stał słońce świeci mniej więcej od godziny 14 więc napiszcie też czy widać coś gry promienie sloneczne padają na ekran :).

Do góry