Ostateczna decyzja ws. zakupu TV

CreativePL

New member
Czytajac forum, jak i porownania LCD i Plazmy doszedlem do wniosku ze jednak zdecyduje sie na plazma(wczesniej myslalem na KDL 40W2000)- glownie za sprawa tego ze lepiej wyswietla sygnal SD, lepiej odtwarzal filmy z kompa(.avi po 700mb jakie mozna sciagac), bo ani X360 ani blue-raya nie planuje kupic- chyba sie nie myle w tym, jak tak to poprawcie

Odleglosc wynosi 3-5m(zalezy gdzie sie usiadzie)- fullHD raczej odpada, bo roznicy przy takiej odleglosci nie zauwaze, rozmiar mysle ze 42"- wiem ze niektorzy powiedza ze to dosc malo, ale jak mierzylem jaka to jest przekatna w cm, to mi sie wydaje bardzo duzo. Czy 46" to juz koniecznosc, czy 42" nie wystarczy?

Jaka plazme proponujecie, myslalem nad Panasonic TH-42PV60E, czy moze jakis Pioneer za ta cene styknie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
rozumiem że posuwamy sie w cenie ok. 5000 zł .
Więc na Pioneera nie wystarczy / 7499 zł za 42 Kuro - ale warto dopłacić jeśli wystarczy kasy/.
Jeśli zostajemy stanowczo przy 5000 zł - to przy Twoich warunkach obstawałbym przy 42" Toshiba 42 X 3000 , Sharp 42 X 20.
Jeśli dołożysz do 100 Hz - to JVC 42 V 80 , 42 XL2 Sharp i 42 z 3030 Toshiba.
W razie wątpliwości jeszcze proś o prezentację w domu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
obie plazmy wymagają higieny pracy aby nie powstały powidoki /Panasonic znacznie mniej / . Jesli nie masz noża na gardle - czekaj :D

ArtS007

New member
Bez reklam
Widziałem ostatnio Pioneera 4270XA za 5999 w... sklepie dla inaczej rozgarniętych. Cena moim zdaniem dobra, ale ja i tak dopłaciłbym te 1500 zł do lepszej czerni. Poza tym 42" Pioneera nie wyglądają tak sexy, jak 50 bez głośników. Miodzio... :rolleyes: Tylko ta cena... :???:

ArtS :)

maniekk

New member
harkins napisał:
Zerknij sobie tu:
http://www.ceneo.pl/229760

I mam pytanie do znawców czy warto kupić tą plazmę zamiast Panasa 42PV700?

Odnośnie Pionka 436 masz dość obszerny wątek na tym forum, znajdziesz tam dużo informacji na jego temat.
Najkrócej mówiąc model ten przepięknie odwzorowywał kolory i dawał piękny obraz (w moim odczuciu dużo lepszy niż w siódmej generacji) ale za to był bardzo podatny na powidoki, praktycznie bez szans żeby się przed nimi obronić.

Tak jak pisał Kiki lepiej sobie odpuść, trochę zaczekaj lub dozbieraj grajcarów. 436 to szósta generacja, obecnie w sprzedaży jest już ósma (w zapowiedziach 9-ta) o lepszej jakości obrazu a przede wszystkim bez problemu duszków - dotychczas największej wady plazm

Do góry