Witajcie, więc tak....
Okazuje się że Router Compal od UPC, jest extra. Jest to mój czwarty lub piąty router od UPC, ten działa rewelacyjnie, Oczywiście musiałem go odpowiednio skonfigurować, mala korekta tylko, menu jest rewelacyjne łatwe i przejrzyste, jak nigdy dotąd

Zasięg w każdym miejscu w mieszkaniu jest rewelacyjny, mimo że stoi w tej skrzynce niskich napięć.
Wszędzie w mieszkaniu prędkość WiFi na Windowsie czy androidzie mam na poziomie 75 - 86Mbps więc rewelacja jak dla mnie, tv już nie ucina połączenia.
Router ma możliwość ustawienia dwóch prędkości nadawania, 2.4 GHz i 5Ghz oraz gość, tak więc trzy widoczne sieci z jednego routera jest fajne i wygodne, dodając do tego że ładnie wygląda i nie nadaje światełkami jak lampki na choince to ładnie prezentuje się w skrzynce czego i tak nie widzę

aż szkoda go chować.
Karta Ci+ i mój tv... szajsung.
Również jest ekstra, zakłóceń już brak, obraz jak z obrazka, działa rewelacyjnie Tv samsunga dostaje co chwile jakieś aktualizacje, w tym tygodniu aż trzy. Aż skłonny jestem cofnąć obraźliwe słowa które telewizor musiał czasem znosić i wysłuchiwać
Nie napisałem na początku ale UPC ustaliło problem techniczny polegający ma usterce przewodu gdzieś w garażu pod blokiem. Przyszli, poinformowali że jest już ok, co również Potwierdziłem.
Przeprosili, dali rabat 20% na trzy miesiące (okaże się wkrótce), kilka gadżetów jak dwa długopisy i notatniki.... wow!... długopisy hehe , mają gest

ale miło z ich strony.
Reasumując, mój wybór i dalsza współpraca z UPC okazała się dobrym wyborem, założenie karty ci+ to strzał w dziesiątkę, a Compal? bardzo miło mnie zaskoczył, sorry za zamęt w temacie i tysiąc pytań, ale nie potrzebuje już Fritza i innych zabawek aby pozostać online w dobrej prędkości i w mega zasięgu, jeden tv i jeden pilot do oglądania telewizji jest rewelacyjnym rozwiązaniem.
Za wszystkie wskazówki i pomoc, serdecznie Wam dziękuję
...only by Tapatalk...