Optymalne połaczenie sprzętu

samfisher74

New member
Witam , proszę o pomoc w połaczeniu mojego zestawu :

TV - Panasonic TX 50as600e

Amplituner - Harman/Kardon AVR 70

konsola - Xbox one
dekoder TV- multimedia

Czy po podłączeniu dekodera tv i konsoli do amplitunera po kablach hdmi a następnie amplituner poprzez hdmi do tv wszystko będzie działalo jak należy ?

samfisher74

New member
A czy to połaczenie powyżej opisane będzie lepsze od tego które mam teraz : konsola i dekoder podpięte po kablach hdmi do tv , a tv podpięty po kablu hdmi do amplitunera ?

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Amplituner Harman Kardon AVR70 ma cały komplet dekoderów HD, a więc Dolby TrueHD i DTS HD Master Audio, nie ma ich TV więc lepiej dla dźwięku jak podłączysz wszystko przez owy amplituner.

BLACK_KNIGHT

New member
Wszystko się zgadza tylko że podłączając konsolę przez ampli do tv zwiększasz sumarycznego input laga na tv nieraz o dość dużą wartość

samfisher74

New member
Pokombinowałem trochę i doszedłem do wniosku że jednak zostane przy swoim starym podłączeniu , czyli wszystkie sprzęty do tv a tv do amplitunera , jest trochę prościej i szybciej uruchomić sprzęt . Na tunerze mam wszystko pod pozycją "TV" wystarczy jak zmienię żródło sygnału w telewizorze , jak właczam tv to sam uruchamia się amplituner , steruję całym zestawem pilotem od tv ( tv i amplituner) . Na razie mam tylko stereo i subwoofer i nie odczuwam żadnej różnicy w dźwięku na jenym i drugim podłączeniu sprzętu , tzn. zmiana ... jak miałem podłaczona konsolę do amplitunera to w grach nie było słychać w ogóle rozmów bohaterów , dopiero jak na próbe podpialem głośnik centralny ( stary Tonsil) i podniosłem głośność tegorz głośnika pojawiły się dialogi

Borixon

Active member
Bez reklam
Pokombinowałem trochę i doszedłem do wniosku że jednak zostane przy swoim starym podłączeniu , czyli wszystkie sprzęty do tv a tv do amplitunera , jest trochę prościej i szybciej uruchomić sprzęt . Na tunerze mam wszystko pod pozycją "TV" wystarczy jak zmienię żródło sygnału w telewizorze , jak właczam tv to sam uruchamia się amplituner , steruję całym zestawem pilotem od tv ( tv i amplituner) . Na razie mam tylko stereo i subwoofer i nie odczuwam żadnej różnicy w dźwięku na jenym i drugim podłączeniu sprzętu , tzn. zmiana ... jak miałem podłaczona konsolę do amplitunera to w grach nie było słychać w ogóle rozmów bohaterów , dopiero jak na próbe podpialem głośnik centralny ( stary Tonsil) i podniosłem głośność tegorz głośnika pojawiły się dialogi

z tymi dialogami mialem kiedys podobnie ale to kwestia ustawien, polaczenie twoje jest ok przy stereo ale przy 5,1 lepiej wszystko puscic przez ampli wtedy wykorzystamy dekodery..

Do góry