Opinie nt. Samsung UE65NU8072

saw17

New member
Witam, w związku z tym, że pojawiła się promocja na Samsung UE65NU8072 i można kupić go w RTVEuroAGD za 4749 zł chciałbym poznać waszą opinię czy warto? Przeznaczenie to pół na pół - gra na PS4 i oglądanie telewizji i filmów. Z góry dziękuję za odpowiedzi

adam1495

New member
Dołączam się do pytania, już byłem w 100% przekonany do tego modelu, i znalazłem jakieś wpisy że do oglądania filmów z napisami i hdr wygląda nie najlepiej.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Mam ue55nu8042 kupiony nie dawno więc mam go krótko ale porównałem kilka modeli Samsunga i kilka dni miałem w domu Q6 na 2018 rok . Obraz w nu8042 jest na tym samym poziomie co w Q6 z tym że w nu8042 według mnie jest lepsza czerń i bardziej równomiernie podswietlona matryca , hdr wypada troszkę lepiej . W tych pieniądzach to tv idealny ale że względu na bardzo wysoka jasność przy ciemnych scenach podczas oglądania z napisami ekran się lekko rozjaśnia ale to cecha krawedziowego podświetlenia i wysokiej jasnosci. W tej cenie ciężko znaleźć równie dobry tv mający tak dobre parametry względem ceny. Wziąłem model nu8042 że względu na metalowego pilota i supreme uhd diming nu8002 ma mniej zaawansowana wersję tej funkcji.

Ostatnia edycja:

saw17

New member
Nie mogę wysyłać linków na forum, w związku z tym proszę przeszukać pepper.pl pod frazą "Samsung UE65NU8072",albo stronę euro rtv agd

irzi

Member
Ja bym sobie euro odpuścił - jak coś będzie nie tak, to nie przyjmą zwrotu lub wymiany na inny egzemplarz.

Coś w tym jest. Kolega ostatnio kupował drukarke u nich. Zainstalowal tusze, drukowała. A skaner nie działał. W tym samym dniu pojechał do nich z drukarką. Rzucali się że jak mógł przywieść z używanymi tuszami - odpowiedział im ze jak miał inaczej sprawdzić ! Wymiana odpadała, chcieli naprawiać. Kolega się nie chciał zgodzić. Chciał wymiany na nową sztuke. A oni że się nie da. Dopiero jak zrobil wojne w sklepie to zaproponowali całkiem inną drukarke, innej firmy. Troche musiał dołożyć ....

stanptr

New member
A ja mam pytanie do posiadaczy. Ja zacząłem zwracać uwagę to faktycznie zauważyłem pionowe pasy podczas oglądania meczy. Czy będą tak miały wszystkie egzemplarze, czy to podlega reklamacji?
Wolę zapytać fachowców ;) co myślicie?

Do góry