Opcja zgłaśniania i wyciszania dźwieku z pilota TV do wzmacniacza.

acess

New member
Czy istnieje mozliwosc gdzies w opcjach menu.. abym mogl sterowac pilotem dzwiekiem jesli chodzi o wzmacniacz ?

bo teraz mam . ze wycisza i zgłaśnia mi tylko TV, a wzmacniacz gra na tym volumenie co mam ustawiony pokrętłem.

połączony jest kablem jack (TV) chinch (wzmacniacz)

czy regulacę z pilota obsługuje jakieś inne gniazdo w TV ??

Ostatnia edycja:

_MarSs_

New member
Regulacja głośności wzmacniacza jest tylko na HDMI.

Analogowe wyjście AV jest stałopoziomowe. Jeśli podłączyłeś minijackiem to możesz zmieniać poziom wyjścia słuchawkowego - ale to kłopotliwe.

last_ninja

New member
Regulacja głośności wzmacniacza jest tylko na HDMI.

Analogowe wyjście AV jest stałopoziomowe. Jeśli podłączyłeś minijackiem to możesz zmieniać poziom wyjścia słuchawkowego - ale to kłopotliwe.

tak jak kolega napisał, regulacja poziomu głośności może odbywać się tylko w przypadku podpięcia TV do wzmacniacza przez kabel HDMI, a do tego jeszcze wzmacniacz musi obsługiwać ten standard: w TV Panasonic jest to VIERA-Link, w TV Toshiba jest to REGZA-Link itp. Na szczęście, mimo tego, że nazwy są inne, chodzi o podobny standard, który obsługuje większość wzmacniaczy, które mają HDMI (ale przed zakupem warto sprawdzić).

acess

New member
a to odpada. bo ja mam prehistoryczny wzmacniacz.

zadne przejsciowki na HDMI nic nie dadzą ? musi wzmacniacz być z tym standardem hdmi tak od nowości producenta ??

last_ninja

New member
nie sądzę, abyś znalazł przejściówkę z analogowego chincha na cyfrowe HDMI... Kup jakiś starszy amplituner na Allegro, który będzie miał HDMI i obsługiwał potrzebną funkcję...

Do góry