Czesc,
Mam prosbe/pytanko.
Jak to spiac aby osiagnac max wrazen dla odtwarzania materialu z dysku Blue Ray ?
Poczatkowo zrobiłem tak :
player BD HDMI OUT - ampli Onkyo DVD HDMI IN
ampli Onkyo HDMI OUT – TV HDMI IN
I jest klops. TV rozpoznaje ze podlaczono urządzenie BD ale nie ma video. Nie ma możliwościkontroli urządzenia.Dźwięk niewiem czy jest bo nie mam jak ‘wcisknac play’ na ekranie TV. Guzikiem na playerku film nie startuje.
Potem zrobiłem tak (ale nie chcialbym aby tak zostalo…) :
player BD Coaxial OUT – ampli Onkyo DVD coaxial IN
player BD HDMI OUT – TV HDMI IN
I niby dziala ale szalu nie ma. W sensie wizja w porzo bo 1080/25p ale dźwięk ztrampek nie wyrzuca a oczekiwałem trochę nieba. Sciezka zBD niby na TV pokazuje DTS-HD Master Audio 7.1 ale Onkyo z kolei twierdzi na wyświetlaczuze dostaje ‘DTS 5.1’ I tyle pisze. Wolalbym audio z BD przekazac do A/V po HDMI bo zdaje się po coaxial i tak pojdzie PCM2.0, zgadza się ?
Uzyty kabel HDMI : raczej no name cos za 25 zeta ale opisany jako ‘High Speed HDMICable with Ethernet’
Ustawienia w playerze BD
Digital Audio Output : Auto
BD Audio Mix Setting : OFF
Downmix : Surround
Wg mnie oba urzadzenia (player oraz A/V) sa gotowe do pracy z formatem DTS-HD MA.
Ale jak gouslyszec ?
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Mam prosbe/pytanko.
Jak to spiac aby osiagnac max wrazen dla odtwarzania materialu z dysku Blue Ray ?
Poczatkowo zrobiłem tak :
player BD HDMI OUT - ampli Onkyo DVD HDMI IN
ampli Onkyo HDMI OUT – TV HDMI IN
I jest klops. TV rozpoznaje ze podlaczono urządzenie BD ale nie ma video. Nie ma możliwościkontroli urządzenia.Dźwięk niewiem czy jest bo nie mam jak ‘wcisknac play’ na ekranie TV. Guzikiem na playerku film nie startuje.
Potem zrobiłem tak (ale nie chcialbym aby tak zostalo…) :
player BD Coaxial OUT – ampli Onkyo DVD coaxial IN
player BD HDMI OUT – TV HDMI IN
I niby dziala ale szalu nie ma. W sensie wizja w porzo bo 1080/25p ale dźwięk ztrampek nie wyrzuca a oczekiwałem trochę nieba. Sciezka zBD niby na TV pokazuje DTS-HD Master Audio 7.1 ale Onkyo z kolei twierdzi na wyświetlaczuze dostaje ‘DTS 5.1’ I tyle pisze. Wolalbym audio z BD przekazac do A/V po HDMI bo zdaje się po coaxial i tak pojdzie PCM2.0, zgadza się ?
Uzyty kabel HDMI : raczej no name cos za 25 zeta ale opisany jako ‘High Speed HDMICable with Ethernet’
Ustawienia w playerze BD
Digital Audio Output : Auto
BD Audio Mix Setting : OFF
Downmix : Surround
Wg mnie oba urzadzenia (player oraz A/V) sa gotowe do pracy z formatem DTS-HD MA.
Ale jak gouslyszec ?
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam,