Jako autor tego wątku bardzo się cieszę, że kilku osobom, którym to pomogło chcialo się tu napisać.
Otrzymałem też wiele PW od posiadaczy różnych modeli Onkyo i podobnych problemach.
Reasumując, tak jak pisałem na początku oraz jak pisali koledzy, konieczne jest założenie bardzo dobrych kondensatorów aby naprawa była skuteczna i trwała!
Niezbędne jest też dołożenie tych dodatkowo filtrujących 1uF, bo same 100 nie wygładzają tak ładnie wszystkich zakłóceń.
Wszystkim, którzy przyjechali do mnie zainstalowałem komplet najwyższej jakości kondensatorów na 105stC i wszystkim działa to do dzisiaj, nawet już 6 lat!
Szkoda czasu na wsadzanie tanich i kiepskich kondziołków po 50gr, bo jak skrzęt się nagrzeje (nawet po 2h pracy), to one po prostu wysychają, a tak przyspieszone ich starzenie może doprowadzić do przebicia elektrolitu i zwarcie, które zniszczy płytę HDMI i tylko jej wymiana usprawni sprzęt!!!
Dlatego apeluję!
NIE WSTAWIAJCIE KIEPSKICH KONDENSATORÓW i nie miejcie do mnie potem żalu, że "przeze mnie zniszczyliście sobie amplituner".
20zł to nie majątek, a właśnie tyle powinien kosztować komplet wysokiej jakości kondensatorów elaktrolitycznych 100uF i dodatkowych 1uF!