Onkyo TX-SR606 czy TX-SR607

skreem

New member
Witam,

przymierzam się do zakupu zestawu do kina domowego. Zestaw będzie wykorzystywany głównie do filmów z zestawem 5.0 Jamo S606, jakieś 5-10% także do słuchania radia w stereo. Który amplituner lepiej wybrać: Onkyo TX-SR606 czy TX-SR607? Oba modele są dostępne w sprzedaży, ale jak rozumiem 607 to nowszy model? Który lepiej wybrać do tych głośniczków i dlaczego?

hary111

New member
Dla mnie za 607 przemawiała cena tzn bardzo mała różnica miedzy 606 a 607 tylko 250 zł. Brałem w komplecie z Quintasami 5000 ale miałem możliwość zakupu samego amplitunera. Szczerze mówiąc myślałem o zakupie 607 od czasu jak się pojawił w sklepach ale cena 3000 zł to za wiele poczekałem 4 miesiące i zarobiłem, no może nie straciłem 850 zł. Sprzęt oczywiście z gwarancją EIC.

bagiennik

New member
Bez reklam
Ja bym kupił zdecydowanie 607 bo jest wyposażony w ciekawe nowinki (np. Dolby Pro Logic IIz itp.) i jest porządniej wykonany bo ma aluminiowy front :)
To chyba aktualnie najciekawsza propozycja <3000zł ;>

akwidzynski

New member
Bez reklam
Ja polecam Denona 1910 sam takowego posiadam :) Co prawda nie slyszalem ONKYO 606/607, ale slyszalem 505 i bida w porownaniu do DENONA zwlaszcza w stereo. Jest jakis tam test na konkurencyjnym forum, wiec poczytaj.
Pozdrawiam
Zadowolony uzytkownik 1910 - wybieralem 2 miesiace hehehe.

skreem

New member
akwidzynski napisał:
Ja polecam Denona 1910 sam takowego posiadam :) Co prawda nie slyszalem ONKYO 606/607, ale slyszalem 505 i bida w porownaniu do DENONA zwlaszcza w stereo. Jest jakis tam test na konkurencyjnym forum, wiec poczytaj.
Pozdrawiam
Zadowolony uzytkownik 1910 - wybieralem 2 miesiace hehehe.
W Denonie przeraża mnie pilot. ;-) Poza tym wydaje mi się, że Onkyo jest bardziej skierowane w stronę kina, a Denon - stereo, dlatego chyba jednak pozostanę przy Onkyo. Jestem coraz bliżej wyboru 607 ale zastanawiam się czemu w niektóych sklepach oferujacych oba modele 606 ma wyższą cenę? :???:

Do góry