onkyo tx-sr606 a obsługa 3D

Qbas77

New member
witam
jestem posiadaczem powyzszego amplitunera.do amplitunera podlaczone po hdmi ps3 a w najblizszych dniach ma pojawic sie telewizor Panasonic vt20,ktory zastapi dotychczasowy s10 podlaczony do ampli tez hdmi.
w tym momencie nasuwa mi sie pytanie,czy amplituner poprawnie (czyli w pelni) przesle obraz 3D, czy tez potrzebne sa jego jakies aktualizacje (standard wejsc/wyjsc hdmi to bodajze 1.3a) .

prosze o odpowiedz osoby majace wiedze w tej materii, a najlepiej praktycznie potwierdzone przyklady.

pozdrawiam Kuba

Qbas77

New member
dzieki za odpowiedz,jednak czy moglbys ja rozwinac?
roumiem, ze amplituner nie obsluzy (jak rowniez nie ma opcji poprzez upgrade softu to zmienic) zawartosci 3D?
wyjscie jak mniemam jest takie.ps3 po hdmi bezposrednio do tv i ewentualnie optykiem z ps3 do ampli po dzwiek?

black ninja czy moglbys mi zatem wskazac jakies budzetowe(do ok.1500-1700)amplitunery w pelni zgodne z transmisja 3D. na co mam zwrocic uwage, przy zakupie(wejscia/wyjscia hdmi v.1.4???)

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Amplituner nie obsłuży (jak również nie ma opcji poprzez upgrade softu to zmienić) zawartości 3D.
Wyjście jest takie ps3 po hdmi bezpośrednio do tv i ewentualnie optykiem z ps3 do ampli po dźwięk.
Wszystkie w miarę nowe, Denon od AVR1611 do góry, Onkyo od 308 do góry. Harman od 360 do góry.

Qbas77

New member
dzieki za odpowiedz,niestety potwierdzajaca moje obawy.
jeszcze jedna sprawa czy po optyku puszczony dzwiek z ps3 do ampli nic nie traci-czy jest ten sam przesyl itd?

wasylhh

New member
Bez reklam
Jak na PS3 ogląda filmy Blu Ray to traci. Jak PS3 masz tylko do grania, to nie tracisz nic.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sneipasomoh

New member
Amplituner nie obsłuży (jak również nie ma opcji poprzez upgrade softu to zmienić) zawartości 3D.
Wyjście jest takie ps3 po hdmi bezpośrednio do tv i ewentualnie optykiem z ps3 do ampli po dźwięk.
Wszystkie w miarę nowe, Denon od AVR1611 do góry, Onkyo od 308 do góry. Harman od 360 do góry.

Mam amplituner Onkyo tx-sr607. Z nBoxa 3D obsługuje (zarówno w trybie włączonym jak i standby/pass trough). To dziwne, że nie chce z PS3 ... a nie chce niestety :niewiem:.

Aaron

New member

Potraficie podpowiedzieć mi czy mając możliwość w podobnej cenie kupić 606 i 309 co wybrać. Słucham 50/50 kina domowego i muzyki. Chodzi mi o jakość odsłuchu a jako totalny laik nie jestem w stanie z danych ocenić , który z tych modeli jest lepszy do odsłuchu. Wyśledziłem tylko , że 606 ma nieco archaiczne HDMI 1.3 ale ma za to Audyssey. Pomieszczenie ok.20-22m2

Do góry