Onkyo Tx-sr605 - cicho gra

Hoodzielec

New member
Bez reklam
mój problem

Pewne funkcje 705 (których nie ma 605) są b.przydatne, wielu nie wykorzystam nigdy...

Być może jednak pozostawię na fronty jeden z moich dotychczasowych wzmacniaczy (nagłaśniam w domu 3 pomieszczenia), żeby mieć w miarę porządne stereo - jeśli się tego nie da zrobić amplitunerem, na co wskazuje lektura forum. Z tym, że usuwam z pokoju gdzie jest KD również i moje duże fronty i planuję zakup KEF KHT 3005 lub czegoś w tym stylu...
Jest to wynik kompromisu między moimi potrzebami (50-60% KD i 40-50% stereo), a planami żony - WAF zezwala wyłącznie na małe głośniki :???: (Infinity Beta HCS oblały test WAF). Wtedy zostawienie dużego wzmacniacza do napędzenia satelitków z zestawu 3005 jako frontów jakoś mi głupio wygląda. Chciałbym jednak od czasu do czasu posłuchać stereo w niezłej jakości (uwaga: raczej przy niskich natężeniach dzwięku!).

Z ww. powodu (wzmak = nadprogramowy duży klocek) - a obiecałem już wyprowadzić z tego pokoju Yamahę AX-1070 + procesor/amp E492 i zastąpic je jednym ampli - żona mnie pewnie zabije, więc problem umrze śmiercią naturalną (w przeciwieństwie do mnie)

Trochę drogo wychodzi zapłacić za 705 i nie wykorzystać z niego tylu rzeczy... Może podsuniecie mi jakieś inne rozwiązanie?

(edit: aha - w KD głównie bedą leciały koncerty, wszelkie rodzaje muzyki, nowe dekodery audio by się przydały)

Ostatnia edycja:
Do góry