Powiedź mi kolego czy po takich resetach miałeś AMP DIAG i tak jakby skanował kanały ? Dziś mój się wyłączył przy dość głośniejszym słuchaniu po czym wchodził właśnie w tą diagnostykę, teraz wywala błąd NG CH: C i nic dalej nie idzie zrobić... Chyba poległ na cacy ehhh... akurat jutro przychodzi komplet Klipscha ;( Co najdziwniejsze pokazuje błąd CH:C a centralny nie był podłączony od zakupu. Trochę lipa podczas gdy stara Yamaha grała często i bezawaryjnie od 2005 roku...
2 godziny później....
Udało mi się "wyczyścić ten błąd". Po resecie urządzenia naciskamy CBL/SAT + STANDBY gdy mamy na ekranie AMP DIAG, amplituner się resetuje i skanuje od nowa jak znajdzie błąd- NG: CH C naciskamy ENTER pojawia się PROTECT: I wówczas przytrzymujemy ENTER i naciskamy STANDBY- pokazuje się CLEAR i po resecie działa. Bez tego ciągle wyszukuje powyższy błąd i po 3 minutach się wyłącza, pilot nie reaguje wówczas.
Zapewne to jakieś podstawy i ameryki nie odkryłem- jednak zostawiam dla potomnych na forum nie mogłem się doszukać.
Problem nie występuje jak wyłączę z listwy wszystkie urządzenia zostawiając sam ampli. Na szczęście chyba wszystko działa

Ufff....