Onkyo TX-RZ1100 vs TX-RZ3100

fragles123

New member
Czyli żeby mieć rozwojowy amplituner i w miarę rozsądnej cenie to rz1100 a później wzmacniacz?
Wystarczy jakikolwiek stereo żeby mieć wtedy 11 kanałów ?

Drunk

New member
Bez reklam
Czyli żeby mieć rozwojowy amplituner i w miarę rozsądnej cenie to rz1100 a później wzmacniacz?
Wystarczy jakikolwiek stereo żeby mieć wtedy 11 kanałów ?
Tak, wystarczy podpiąć najtańszy wzmak pod surround back żeby cieszyć się jedenastoma kanałami. Z "wielkiej trójki" serii RZ model 1100 to jedyny rozsądny wybór do konfiguracji 7.1.4.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armani, onkyo rz810 i denon x6300 H grają podobnie?

Grają tak podobnie, jak świecą telewizory podobnie.
Dla jednych podobnie, dla innych nie.

Jeden i drugi gra, ale nieco inaczej. Inna charakterystyka.
Na pewno Onkyo 810 nie gra gorzej od tego Denka. Inaczej.
Jeżeli to masz na myśli, tyle, że Denek ma więcej końcówek.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ot właśnie bardzo szczere -- to co ja zawsze pisałem że amplitunery grają mniej więcej na jednym poziomie - kwestia tylko że każdy z danej firmy gra inaczej ale to nie oznacza wg mnie gorzej.. tylko inaczej..

fragles123

New member
Czy jest sens rozszerzać system o mocniejsze głośniki na fronty jeśli zestaw służy
w 100% do oglądania filmów?
Teraz mam dedykowane do kina głośniki centralny, 8 surround i subwoofer (Quad L-ite Plus)
Do systemu 7. 1.4 potrzebuje 2 surround, mogę je dukupic albo wziąć z frontów a tam kupić mocniejsze (Quad S-1)
Tylko czy jest sens. Różnica w cenie to 1800 zł

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
Czy jest sens rozszerzać system o mocniejsze głośniki na fronty jeśli zestaw służy
w 100% do oglądania filmów?
Teraz mam dedykowane do kina głośniki centralny, 8 surround i subwoofer (Quad L-ite Plus)
Do systemu 7. 1.4 potrzebuje 2 surround, mogę je dukupic albo wziąć z frontów a tam kupić mocniejsze (Quad S-1)
Tylko czy jest sens. Różnica w cenie to 1800 zł

z dużych frontów też uzyskasz sporo basu , u mnie fronty "nisko schodzące ( od 32hz ) " wspomagają suba w kinie ( fronty nastawione mam na full band - pełne pasmo ) , jak dla mnie warto , ale większość napiszę że ja mam źle ustawione , bo fronty powinienem mieć od 80hz jak resztę w kinie , jednak u mnie tak sie sprawdza jak mam

nawet te 80hz z dużych kolumn zagra lepiej niż z malutkich

Snikers89

New member
Bez reklam
Hehe ja mam prawie wszystkie kolumny na pelnym pasmie w tym fronty gdzie bodajze od 29hz i jakos lepien mi to brzmi niz z odcieciem.

Do góry