Onkyo TX-NR807vs YAMAHA RX-V 1065

aiji

Member
Pytanie co wybrać
Onkyo TX-NR807
Yamaha RX-V1065
Harman Kardon360
-jeszcze ew.w grę może wchodzić starszy
Onkyo TX-SR 806 .
Ma to grać z Monitor Audio BR2 (fronty)BR1 (tył) i BRLCR (central).Pokój na razie 14m2- 2,8 wysokości (w przyszłym roku zmiana na 25-27m2.
Fronty posiadam,reszte planuje dokupić.
Jako kryterium tylko przydatność KD -stereo ma mi co napędzać:eek:
Budżet max 6 tys.-ampli+tyły i centralny(o subie w tak małym pokoju nie myślę)
Proszę o konstruktywną krytyke i poradę

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
onkyo 807 w tym zestawie już słuchaliśmy i co tu gadać - gra extra .
O szczegóły i o ceny możesz pytać blackninja na priw.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Wszystkie wymienione amplitunery to aż nadto do tych kolumn. Kino bez suba przyda sie ampli z basem więc:
1. Harman
2. Onkyo
3. Yamaha
Za 807 przemawia tez gniazdo LAN.

Mati22

New member
Uwazam ze najlepszy amp. bedzie onkyo - jakos /cena - nikt mu sie nie do rowna.
H/K 360 - nie za ta cene :/ otrzymujemy mniej niz starszy model -szkoda
Yamaha -wogole (ale to ja uwazam ) nie popisala sie nowymi modelami oprocz wygladu.
Ale przytych glosnikach i wilkosci pomieszczenia to onkyo 707 wystarczy az nad ....

aiji

Member
Coraz bardziej skłaniam się do Onkyo(cena coraz bardziej atrakcyjna)-mam trochę czasu,bo zakup za jakies 2 tyg.
A'propos funkcjonalności lanu-czy tylko możliwość słuchania radia internetowego i upgrade sprzetu,czy też jest możliwość puszczenia czegos bezposrednio z kompa?
Fakt,pomieszczenie raczej małe,ale mam nadzieję w przyszłym roku zamienić lokum na wieksze,wiec bardziej przyszłosciowo patrzę na ampli(z własnego doswiadczenia wiem,że to kolumny tracą o wiele mniej na wartości-notabene własnie mialbym kupca na moje BR2) i gdyby nie fakt,że potrzebuje z koniecznosci kolumn z br z przodu,przesiadłbym sie może na MA serii RX(budżet by ucierpiał,ale na razie nic w kredycie nie mam...)
Moze poprosze jeszcze o propozycje innych kolumn-w tygodniu spróbowałbym znależć gdzieś jakis odsłuch,czy dać sobie na razie spokój i pozostać przy MA.
Dzięki za wszelka pomoc.

mat74

Well-known member
Bez reklam
aiji- mozesz pozostac przy MA ,jednak w 25m2 te br2 beda mialy co robic...
sub jest w kinie (tymbardziej jeszcze ,ze z tymi frontami) niezbedny i wcale nie chodzi tu o to
by nap...lal , podnosil dywan i tlukl szklanki ! jego zadanie to uzupelnianie dolnego pasma i wspomaganie zarowno amplitunera jak i kolumn , dobrze wyregulowany robi mniejszy halas w ukladzie KD niz fronty z podbitym basem na maxa.

aiji

Member
@mat74-oczywiście zgadzam sie z Toba,ale jeszcze przez rok z okładem bedzie to 14m2 z generalnie brakiem miejsca na sub(nawet MA będą musiały stac na komodach,choć standy kurza się w piwnicy-dwóch chłopców w wieku 5 i 7 lat-na razie za duże ryzyko awarii ;-)).
Po zmianie mieszkania myslę o kupnie podłogowych i wymianie centrala na pasujacy do tychże,a wtedy BR1 może trafiły by jako dodatkowe na przód,a BR2 na tył-no i oczywiście zapolowałbym na suba.

Do góry