Onkyo TX-NR708

rumburak80

New member
Bez reklam
Za taką kasę brał bym 807 bo to wyższy i lepszy model .Chyba że lecisz na 3d no i kolumny inne bo równowaga musi być. Może Tannoy f4 zestaw +jakiś sub zależny od wielkości pomieszczenia

mat74

Well-known member
Bez reklam
trudno sie z tym nie zgodzic....
a wtedy to te qq w ogole beda pasowaly... jak sandaly do kozucha....

rumburak80

New member
Bez reklam
Jeżeli nie lecisz na 3d to łykaj 807 .Zobaczysz jak gra z qq5000 może ci będzie odpowiadać a jak nie to kolumny zawsze można zmienić z czasem.Niestety qq5000 pasi do 308,508 max bo 807 czy 708 to już konkretne gadziny .Może będzie ok

NINO78

Banned
na 3d nie lecę,ale patrząc w przyszłość to wydaje mi się że 807 powinien przepuścić sygnał 3d do tv po hdmi nawet jeżeli jest to hdmi 1.3 jak w 807,co o tym myślicie?

tomex

New member
Ponoć jest trochę mocniejszy od 608 ale czy za te trochę +usb warto zapłacić ponad 1000 pln ??? ....odp to 807
Własnie ponoć za bardzo nie pasuje. Warto spojrzeć do specyfikacji:
608 - 620W
708 - 570W
WIęc nie zgodzę się z tym zdaniem.
Do Twoich kolumn brałbym 708 bo ma 3d a 807 nie przepuści obrazu.
Zastanawiasz się może po co teraz 3d.Może teraz nie ale za parę lat może się przydać:)
w końcu ampli kupuje się na parę latek...

Kaszan

New member
Do Twoich kolumn brałbym 708 bo ma 3d a 807 nie przepuści obrazu.
Zastanawiasz się może po co teraz 3d.Może teraz nie ale za parę lat może się przydać:)
w końcu ampli kupuje się na parę latek...
Głupota... obraz 3D był obsługiwany już przez hdmi 1.3. wystarczy trochę poczytać.
Prędzej zasugerowałbym się zwrotnym kanałem audio.

tomex

New member
Kanał zwrotny to nie problem. Można zastąpić to dodatkowymi kablami.
Kasztan powiesz, że takie połączenie będzie działać?
BD 3d (film 3d oczywiście, ampli bez 3d i do TV z 3d?) wydaje mi się że wtedy ampli tego nie przepuści....ale być może się mylę.
P.S. tzn. przepuści ale nie w 3d...

Kaszan

New member
Tak jak mówiłem specyfikacje hdmi 1.3, 1.3a,b,... , 1.4 są w pełni kompatybilne z przesyłem obrazu 3d. Byłoby to prawdopodobnie kwestią jedynie ustawień obrazu w ampie, tak by był on jedynie przepuszczany przez hdmi bez żadnych ulepszeń. Tak to wygląda "na papierze" ale nie widzę powodów dla których nie miałoby się to sprawdzić w praktyce. Całe te 3d i "brak" kompatybilności wstecz to pic na wodę. Założę się, że spora część telewizorów sprzed "ery 3d" też to obsłuży, a jeśli nie to byłaby to jedynie wina celowego upośledzenia software'owego.

lysy25

New member
U mnie 708 chodzi z eposami do tego bluray 300 panasonica. Wkrotce tv3d rowniez panasonica. Poki co jestem b zadowolony. 2012 z blu raya to trzesienie ziemi w chalupce
Pozdro

NINO78

Banned
dzięki panowie wszystkim za wypowiedzi,na początek będzie grał 708 z
qq5000,jak będzie mi pasowało to zostanie taka konfiguracja

NINO78

Banned
blackninja na razie cena jest dla mnie za wysoka,planuję poczekać do następnego roku jak wejdą nowsze modele wtedy powinno być cenowo atrakcyjniej za ten ampli,ale jeżeli masz ochotę podać cenkę jaka na dzień dzisiejszy jest u ciebie to oczywiście na priw proszę ,z tego co poczytałem to ponoć masz atrakcyjne ceny wnioskując z wypowiedzi forumowiczów,najniższa cena jaką na dzień dzisiejszy znalazłem z gwarancją EIC to 2997zł

Do góry