Onkyo TX-NR696 i Spotify

kraks

New member
Nawet będąc w innej sieci, niż twoja?
Tak, wczoraj bedac w innym miescie wybral w apce Spotify na telefonie moj amplituner z listy dostepnych urzadzen i bez problemu wlaczyl u mnie muzyke. Do tej pory myslalem ze to jest mozliwe tylko bedac w zasiegu mojej sieci WiFi, a okazuje sie ze jednak nie. Pytanie jak to rozparować z poziomu amplitunera ;)

wysio

Member
Bez reklam
Z poziomu ampli nie da rady, chyba że dało by coś zapomnienie sieci i dodanie do niej ponownie ampli.
Ps. To teraz kolega może rządzić twoją muzyką u ciebie w domu... Nigdy tego u siebie nie próbowałem, ale kiedy zrobię mojej kobiecie niespodziankę, jak mnie w domu nie będzie...

wysio

Member
Bez reklam
Odkopie temat, choć to bardziej pytanie, niż problem. Czy istnieje sposób, żeby puścić muzykę z aplikacji Apple Music z telefonu z Androidem, najlepiej w bezstratnej jakości? Spodziewałem się, że da radę zrobić to poprzez ten ekranik udostępniania na urządzenie, ale znajduje mi tylko TV i na nim działa. A przecież Ampli na Chromecast, więc dlaczego to nie działa?

wysio

Member
Bez reklam
W związku z tym, że wreszcie w Spotify działa wreszcie lossless, a niestety w Onkyo nawet 320kb/s nie chce działać i nie do końca jest pewne, czy w ogóle wypuszczą stosowną aktualizację, jak mogę obejść ten problem? Póki co, łączę się ze Spotify w dekoderze box 4k Play, który połączyłem z ampli optykiem i generalnie słychać różnicę. Tyle że mam czasem jakieś przerwy. Co można jeszcze podłączyć, żeby to lepiej działało? Może też warto trochę poczekać na aktualizację.... Jak Wy sobie to rozwiązaliście?

Ostatnia edycja:
Do góry