ONKYO TX-NR609 lub YAMAHA RX-v671 co wybrać

Gizmo77

New member
Witam!
Jestem nowy na forum więc przepraszam za ewentualne wpadki. Jak w temacie proszę o pomoc nie wiem co wybrać ONKYO TX-NR609 lub YAMAHA RX-V671. Następne pytanie to jaki zestaw 5.0 wybrać myślałem o Jamo S 608 HCS3 albo coś w podobnym wyglądzie. Cena głośników do 1500 - 2000 PLN. Wiem, że nie jest zawrotna suma ale chcę wybrać coś najlepszego w tej cenie. Jestem otwarty na propozycje......

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Napisz jaki masz duży pokój i czego będziesz słuchał w %, film/muzyka. Fakt, do 2000zł jamo s608 to chyba najlepszy wybór za komplet 5.0, a i jeszcze możesz zobaczyć Quadral Quintas 6000 - też bdb kolumny i łatwiejsze w ustawieniu niż Jamo. Co do amplitunera Onkyo jest świetne w KD, radio internetowe i tym podobne bajery, możliwość podpięcia drugiej strefy, bi-amp,wyjście na 2 subwoofery. W stereo już jest gorzej. Yamahy nie słuchałem więc nie będę się wypowiadał. Jeżeli już zdecydujesz się na kolumny to umówić się na odsłuch z tymi dwoma ampli i sprawa załatwiona. Ze specyfikacji tech. wygląda że Yamaha też posiada sporo bajerków, więc zalecam odsłuch.

Gizmo77

New member
Pokój 26m2 (5,23m x 5,06m). Do słuchania raczej wszystkiego po trochu muza w całym zakresie swojej rozpiętości (klasyka, rock, pop, techno itp.), gry (xbox360), filmy - kino domowe.

Do góry