ONKYO TX-NR609 dźwięk raz jest a raz go nie ma

cieszkop

New member
Witam!

Od jakiegoś czasu mam problem z amplitunerem. Po uruchomieniu po całym dniu nie używania nie ma dźięku, przełączam pomiędzy tunerem satelitarnym (jest obraz), radiem, PC (także jest obraz), vol+ i vol-, po kilku włączeniach i wyłączeniach nagle dźwięk jest. Dziwna przypadłość. Sprawdzałem czy jest nowe oprogramowanie, nie ma niestety. Wszystko mam spięte kablami HDMI.

Ktoś coś kojarzy? Będę wdzięczny za info bo już ponad 2 lata od kupna poza tym będzie ciężko udowodnić usterkę :(

Ostatnia edycja:

sebol81

New member
Jeżeli nie ma dźwięku przy różnych urządzeniach wpiętych poprzez hdmi to płyta hdmi mówi już powoli papa. Jeżeli tylko przy jednym urządzeniu nie ma dźwięku (np tunerze satelitarnym) to ewentualnie może być coś nie tak z tunerem. Wszystko przy założeniu, że masz przyzwoite kable, a nie "czajne" za kilka zł.

cieszkop

New member
Przewody są firmowe i głośniki nie chodzą na każdym możliwym źródle. Ale w przypadku radia także, więc czemu twierdzisz, że to wina płyty HDMI. Zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowej gwarancji, bym mógł zwrócić sprzęt, bo nie wiem ile kosztuje ew. naprawa.

sebol81

New member
Ja zakładałem, że chodzi tylko o urządzenia wpięte poprzez HDMI. Nie doczytałem, że przy radiu wbudowanym też. Przeprowadź reset urządzenia. Może pomoże... Jeśli nie, a masz jeszcze gwarancje (tą 3 letnią) to ślij na serwis bez zastanawiania.

mar_s

New member
Napisz co to było bo sam taki problem a już po gwarancji...uruchamiam i dzwięk jest, pogra ok 2 minut i się wyłącza jak przełącze na pure audio to pogram chwile i znowu brak dźwięku...ONKYO TX-SR577

Do góry