Jak załączysz amplituner na czas oglądania bluraya to będziesz mógł oglądać bluray'a.Tylko po wyłączeniu HDMI through rozumiem że nie będę mógł włączyć blu-ray i oglądać na TV, jeśli całość idzie przez amplituner. Czy dobrze rozumuje?
Onkyo 609 przy moim zestawie zużywa od 50 do 150W (przy 150 u mnie jest już bardzo głośno - powyżej raczej nie wychodzę). Jak chcesz oszczędzać prąd to kup głośniki z możliwie wysoką skutecznością.Poza tym, prośba o zmierzenie pobieranej mocy w trakcie normalnego użytkowania (cicho, średnio), czy amplituner pobiera wtedy 100W, czy 200W. Prośba o wsparcie ekspertów. Jak ktoś ma info ile pobierają amplitunery konkurencji to też proszę o info.
Po wyłączeniu hdmi through Onkyo w stand by zużywa poniżej 1 W. Zawsze można tego nie załączać.
Przyznaje, że jest to słaby punkt Onkyo, ale są i zalety. HDMI through o ile mnie pamięć nie myli też nie jest idealne - przepuszcza sygnał tylko z jednego z góry zdefiniowanego źródła. Jak masz kilka źródeł to bez włączenia ampli i tak się nie objedzie.
wczoraj nabyłem dość dokładny watomierz no i mam onkyo 509 plus fronty jamo E750, centralny E7, tylne jamo s416, subwoofer jamo SUB650Tylko po wyłączeniu HDMI through rozumiem że nie będę mógł włączyć blu-ray i oglądać na TV, jeśli całość idzie przez amplituner. Czy dobrze rozumuje?
Poza tym, prośba o zmierzenie pobieranej mocy w trakcie normalnego użytkowania (cicho, średnio), czy amplituner pobiera wtedy 100W, czy 200W. Prośba o wsparcie ekspertów. Jak ktoś ma info ile pobierają amplitunery konkurencji to też proszę o info.
no właśnie i tu mam dylematAle jak jest na skali 20 - 25 to można późnym wieczorem słuchać, ja w ciągu dnia odkręcam kurek zdecydowanie mocniej 609 + Klipsch F20 set.
wczoraj nabyłem dość dokładny watomierz no i mam onkyo 509 plus fronty jamo E750, centralny E7, tylne jamo s416, subwoofer jamo SUB650
bawiłem się w pomiary, cały sprzęt podłączony przez amplituner (hdmi), przy odtwarzaniu filmu BR, pobór onkyo to około 30watt (głośność około 20-25)
dziś to jeszcze raz dokładnie pomierzę, bo aż mi się wierzyć nie chce
jak masz jakieś konkretne pytania co do pomiarów to śmiało pisz, po pracy pomierzę co i jak
wczoraj nabyłem dość dokładny watomierz no i mam onkyo 509 plus fronty jamo E750, centralny E7, tylne jamo s416, subwoofer jamo SUB650
bawiłem się w pomiary, cały sprzęt podłączony przez amplituner (hdmi), przy odtwarzaniu filmu BR, pobór onkyo to około 30watt (głośność około 20-25)
dziś to jeszcze raz dokładnie pomierzę, bo aż mi się wierzyć nie chce
jak masz jakieś konkretne pytania co do pomiarów to śmiało pisz, po pracy pomierzę co i jak
Też nie mam większego metrażu. Może powód konieczności mocniejszego odkręcania gały to podłączenie frontów w biampingu w moim przypadku.no właśnie i tu mam dylemat
rozumiem Twój 609 ma większą moc, ale u mnie przy 10 w nocy słychać super, 20-30 to już jest głośno (audyssey ustawił przeważnie wszystkie kolumny -8 db), 50 to jest rzeźnia zaczynam martwić się rozmiarem pomieszczenia 20m2 ale to drugie ciężko wymienić