Dolary tez maja taniej
Zróbcie kalibracje Audyssey. Właśnie ja zrobiłem i po prostu cudo.. Wyraźne treble, szeroka scena, separacja instrumentów w niej, ich pozycji.. Piękny bas.. A wcześniej to coś mi zgrzytalo, nie byłem w pełni zadowolony, ściana była skupiona po prawej stronie jakbym słuchał z jamnika..
masz w komplecie mikrofon to go wykorzystaj do auto kalibracjiok, z chęcią podjmę próbe autokalibracji tylko pyatnie jak to zrobić ?
po włączeniu DymanicEq basu z samych kolumn jest nadmiar i suba praktycznie nie potrzebaWażne żeby zrobić pełną kalibrację - wtedy w menu jest dostępne Audysey. Po przełączeniu go na tryb Movie lub Music sprzęt zaczyna grać naprawdę dynamicznie i świetnie.
Ja korzystam Z programu PS3 media server wykorzystuje on DLNA i wszystko graWitam szanownych forumowiczów.
Przeczytałem na tym forum, że możliwe jest sparowanie amplitunera Onkyo-509 z laptopem, za pomocą ,karty sieciowej usb tp-link TL-WN321G.
Od ponad tygodnia próbuję to zrobić, wiele godzin spędziłem przetrząsając internet w poszukiwaniu podpowiedzi i nic.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam.
Jadę w przyszłym tygodniu na odsłuch 509 i 608 i po tym dokonam ostatecznego wyboru. jamo 606 z 509 moge okazjonalnie wyrwac za 2500 więc ten zestaw mnie bardziej kusi. Jak nie będzie dużej różnicy w odsłuchu z 608 to zdecyduję się na 509
TAK, dopiero 609 ma procesor obrazu.Mam pytanie odnośnie 509'tki a w zasadzie chciałbym się upewnić, jeśli mam np DVD lub ps2 które chcę podłączyć do ampli componenetem + dźwięk optycznie to on mi nie wypuści sygnału przez HDMI na telewizor ? dopiero 609 takie coś potrafi ?
Tego chyba żaden ampli nie potrafi - tu rola telewizora lub BlueRay'aA druga sprawa to DLNA, działa tylko z plikami audio, rzadnych filmów nie można odpalić ?
TAK, dopiero 609 ma procesor obrazu.
Tego chyba żaden ampli nie potrafi - tu rola telewizora lub BlueRay'a
Witam szanownych forumowiczów.
Przeczytałem na tym forum, że możliwe jest sparowanie amplitunera Onkyo-509 z laptopem, za pomocą ,karty sieciowej usb tp-link TL-WN321G.
Od ponad tygodnia próbuję to zrobić, wiele godzin spędziłem przetrząsając internet w poszukiwaniu podpowiedzi i nic.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam.