ONKYO TX NR 828 przywrócony do łask

tenre

New member
Panowie, po kilku latach zmuszony jestem do powrotu do ONKYO TX NR 828. I pytanie Was ( także do niższych modeli ). Co się stało, że już nie działa:
TuneIn Radio, Last.fm, Spotify ( chyba działa-nie mam konta ), AUPEO!, and Simfy. Właśnie na radiach internetowych bardzo mi zależało.
2. Pamiętam też, że można było wejść na jakąś stronę internetową i tam poustawiać stacje radiowe. Czy one są cały czas dostępne, bo czytałem,
że już nie, ze względu na jakieś umowy licencyjne.

Mam nadzieję, że pomożecie przywrócić ten (lub inny model, który ma podobne funkcje ) do życia.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedyś namiętnie słuchałem, ale od lat już nie korzystam.
Sprawdziłem teraz Tuneln radio i działa.
Jestem też chyba zalogowany, choć konta już nie pamiętam, ale widzę opcje "log out" i moje ulubione wcześniej dodane stacje.

tenre

New member
Kiedyś namiętnie słuchałem, ale od lat już nie korzystam.
Sprawdziłem teraz Tuneln radio i działa.
Jestem też chyba zalogowany, choć konta już nie pamiętam, ale widzę opcje "log out" i moje ulubione wcześniej dodane stacje.
Wielkie dzięki za info. A jak się zalogować ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Hmm, szczerze mówiąc nie pamiętam.
Przypadkiem nie przez strone? Chociaż teraz patrzę na strone i nie jestem zalogowany, nawet nie pamiętam danych. Widzę za to, że na ampli jestem zalogowany i zapamietało. Pamiętam, że coś tam dodawałem i potem pojawiały się stacje na ampli,.ale już całej tej procedury nie pamiętam.

Może przez aplikację, nie pamiętam.

Generalnie działać działa. Jak Ci się uda zalogować, to dodaj więcej stacji, pamiętam, że kiedyś nie wszystkie stacje były aktywne.
Jeżeli u Ciebie nic nie zadziała, to bym może Twój model ampli nie jest już wspierany, chociaż dziwne by to było. U mnie jest RZ830.

Astra1

Member
Przez aplikację HEOS można było coś porobić w Demon i Marantz a w Onkyo chyba przez IP amplitunera ale nie jestem pewien.

miroski

Member
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Poszukam jeszcze ;)
Przerabiałem to ostatnio na starszym Denonie. Z Onkyo powinno być podobnie. Kiedyś TuneIn był bezpłatny i dodawany jako radio internetowe do wszystkich amplitunerów. Teraz TuneIn jest płatny i trzeba wykupić subskrypcję oraz zarejestrować urządzenie numerem karty sieciowej. Raz dodane do listy stacje radiowe działają cały czas, nawet po wygaśnięciu subskrypcji, nie można tylko dodać nowych.

tenre

New member
Dzięki za info... ja załatwiłem to tak: wszedłem w adres internetowy 1.125.10.20 ( to przykład tylko ), który znalazłem w ustawieniach routera ( jakies tam DNS , dupy, wianki )
ampli połaczył się z siecią Wi-FI, wtedy opcja 'Favourites" i wpisywanie adresu swoich ulubionych stacji radiowych. Uff, tak w skrócie ale stacje radiowe działają ;-) Mam nadzieję, że komuś to pomoże. Czyli: naciskając na pilocie klawisz "Net" wczyta się stacja radiowa, a potem to już "góra-dół " do zmian stacji, które dodałeś do "Favourite" . Ha ! Można !

wronek83

New member
Czy problem z komunikatem podczas proby polaczenia sie z Tunein "Connection error or server connection could not be established or was terminated early please try later" juz Wam zniknal? Ja wciaz na swoim TX-8150 nie moge wlaczyc TuneIn Radio przez ten blad. Szukalem rozwiazania ale nie bardzo. Obecny soft mam 1.04. Podobno jest nowszy dostepny ale z poziomu ampli nic nie mam dostepnego.

Bede wdzieczny za wskazowki jak to rozwiazac.

Do góry