Wcisnij na pilocie tryb music i przelacz na stereo, jak masz podlaczonego suba to powinny grac fronty i sub. W trybie direct przy sciezce stereo sub nie dziala.
I tak właśnie zrobilem, dzieki wielkie.Jak już pisałem , przy załączonym double bass
u mnie w stereo grają tylko fronty , zarówno w Direct jak i "stereo" ( tak mam ustawione )
można fronty ustawić od 60hz i wtedy z automatu sub się załącza , ja mam fronty na full band i wtedy oczywiście też suba mogę dołączyć jak już pisałem
Ja mam odcięcie na full jak słucham nuty bez suba i dla mnie jest idealnie. Najbardziej mi odpowiada tryb stereo![]()
Zapewne nie wiesz, co się kryje pod tym hasłem w nowoczesnych amplitunerach. Nawet Onkyo, który oferuje w tym zakresie bardzo mało, posiada korektę charakterystyk częstotliwościowych głośników.Kalibracja w stereo? nie wyobrażam sobie mieć włączona kalibrację w trybie stereo...
I tu niestety wykazujesz nieznajomość tematu. Systemy kalibracji z wykorzystaniem pomiarów elektroakustycznych, takie jak w amplitunerach KD, już powoli pojawiają się w popularnym sprzęcie stereo. Inna sprawa, że chyba także zaczęły się w stereo, ale kiedyś to były drogie urządzenia.A kalibracja w amplitunerze to kalibracja za pomocą mikrofonu także nie myl spraw, służy ona do kina a nie słuchania muzyki stereo.
Kilka razy w trakcie odtwarzania radia FM uslyszałem dźwięk analogiczny
Czy ktoś z Was w przypadku onkyo 676 zaobserwował u siebie jakieś dziwne dźwięki? Kilka razy w trakcie odtwarzania radia FM uslyszałem dźwięk analogiczny do tego co występuje podczas uruchamiania sprzętu. Podzieli się ktoś doświadczeniem w tym zakresie? Co to może być?
Na innym forum użytkownicy (w tym ja) potwierdzili takie jakby załączanie się przekaźników w różnych modelach Onkyo. U mnie to pstryka po 30 minutach od włączenia ampli.