Witam wszystkich,
Mnie również ainteresował mnie ten model, chociaż rozważam także Denon AVR X2200W.
Na zagranicznych forach właściciele skarżą się na występujący banding (przy4:2:2 4k/24p).
Czy ktoś tego doświadczył?
Mój obecny setup to sprzęt już prawie 10-letni
Yamaha RX V661
Fronty: 2 x JBL ES80
Center: JBL ES25
Sub: JBL ES150
Tył: 2 x JBL ES20
+ Harman Kardon HK3490 do stereo (podłączony do JBL ES80)
Yamaha, jeśli chodzi o HT, to brzmieniowo dla mnie nie jest najgorsza, natomiast stereo jest tragiczne.
Myślę, że to wina również kolumn. Co skłoniło mnie do wyboru takiego, a nie innego zestawu? Lepiej nie mówić...
Mój nowy zestaw byłby używany 50/50 HT i stereo.
Wiem, że najlepszym wyjściem byłoby mieć 2 systemy, ale mam nadzieję to jakoś pogodzić.
Pytanie: Czy przesiadka na Onkyo (a może Denon?) wniesie jakąś poprawę do jakości dźwięku?
I jeśli będzie konieczność zmiany zestawu 5.1 - co by dobrze z tym zagrało?
Myślę na razie nad kupnem 2.1 i z skompletowaniu reszty z czasem.
Na 2.1 mogę przeznaczyć ok 3tyś.
Chyba bardziej przemawiają do mnie ciepło grające kolumny, z niskim i dynamicznym basem niż grające bardzo jasno, detalicznie.... Ogólnie lubię podbić trochę niskie i wyskokie tony (nie, nigdy nie miałem Altusuów
)
Jeśli chodzi o muzykę, to moje spketrum jest dość szerokie - Rock, Pop, Dance, Hip-Hop
Wszelkie rady miło widziane.
Z góry wielkie dzięki.
Mnie również ainteresował mnie ten model, chociaż rozważam także Denon AVR X2200W.
Na zagranicznych forach właściciele skarżą się na występujący banding (przy4:2:2 4k/24p).
Czy ktoś tego doświadczył?
Mój obecny setup to sprzęt już prawie 10-letni
Yamaha RX V661
Fronty: 2 x JBL ES80
Center: JBL ES25
Sub: JBL ES150
Tył: 2 x JBL ES20
+ Harman Kardon HK3490 do stereo (podłączony do JBL ES80)
Yamaha, jeśli chodzi o HT, to brzmieniowo dla mnie nie jest najgorsza, natomiast stereo jest tragiczne.
Myślę, że to wina również kolumn. Co skłoniło mnie do wyboru takiego, a nie innego zestawu? Lepiej nie mówić...
Mój nowy zestaw byłby używany 50/50 HT i stereo.
Wiem, że najlepszym wyjściem byłoby mieć 2 systemy, ale mam nadzieję to jakoś pogodzić.
Pytanie: Czy przesiadka na Onkyo (a może Denon?) wniesie jakąś poprawę do jakości dźwięku?
I jeśli będzie konieczność zmiany zestawu 5.1 - co by dobrze z tym zagrało?
Myślę na razie nad kupnem 2.1 i z skompletowaniu reszty z czasem.
Na 2.1 mogę przeznaczyć ok 3tyś.
Chyba bardziej przemawiają do mnie ciepło grające kolumny, z niskim i dynamicznym basem niż grające bardzo jasno, detalicznie.... Ogólnie lubię podbić trochę niskie i wyskokie tony (nie, nigdy nie miałem Altusuów

Jeśli chodzi o muzykę, to moje spketrum jest dość szerokie - Rock, Pop, Dance, Hip-Hop
Wszelkie rady miło widziane.
Z góry wielkie dzięki.