W usa w kwietniu ma być cena 699 $
Onkyo TX-NR656 Release Date, Price and Specs - CNET
Ostatnia edycja:
Zgadzam się z Tobą, tylko decyzja o wymianie powstała niedawno, a to dopiero będzie mój 2 amplituner KD, pierwszy kupiłem prawie 17 lat temu, a był to Pioneer VSX8008RDS, którego kupiłem pod wpływem recenzji w jednej z gazet, chyba "AUDIO". Teraz jestem zdecydowany na 99% na Onkyo, tylko ciekaw jestem kiedy pojawi się 656 i jaka będzie cena i zadecyduję który wybiorę 646 czy 656.
...
Wcześniej miałem Onkyo 575, które grało dużo gorzej w stereo, kino było w miarę OK.
...
Może taka różnica będzie pomiędzy 646 a 656?
Dzięki za informację, w sumie też mam nadzieje że dźwięk będzie lepszy w stosunku do mojego 17 letniego Pioneera, pewnie zostanę wyśmiany, ale bardziej mi się wygląd 656 podoba, choć wiem że amplituner ma grać i to jest w nim najważniejsze. Pewnie rozsądek weźmie górę i kupię 646, aby nie przepłacać. W 90% zależy mi na kinie domowym, a skoro Pioneer jakoś daje radę, a ma 220W mocy pobieranej z sieci, 646 ma 600W to powinno być jeszcze lepiej.
Dzięki za informację, w sumie też mam nadzieje że dźwięk będzie lepszy w stosunku do mojego 17 letniego Pioneera, pewnie zostanę wyśmiany, ale bardziej mi się wygląd 656 podoba, choć wiem że amplituner ma grać i to jest w nim najważniejsze. Pewnie rozsądek weźmie górę i kupię 646, aby nie przepłacać. W 90% zależy mi na kinie domowym, a skoro Pioneer jakoś daje radę, a ma 220W mocy pobieranej z sieci, 646 ma 600W to powinno być jeszcze lepiej.
Wiem, że na Onkyo świat się nie kończyDo momentu zakupu Pioneera SC-LX59 byłem posiadaczem Onkyo TX-NR818 i myślałem, że mam w miarę dobry sprzęt. Mam zestaw głośników Magnat Quantum serii 650 5.1.
Gdy usłyszałem brzmienie Pioneera po kalibracji do dzisiaj nie mogę pozbierać szczęki z podłogi. Wspaniała lokalizacja dźwięków, po zamontowaniu głośników sufitowych brzmienie w Atmosie to bajka.
Jutro dojedzie jeszcze sub QUANTUM 6725 A.
Radzę przed zakupem jeżeli ktoś ma możliwość posłuchania innych amplitunerów bo na Onkyo świat się nie kończy.
Mam wrażenie, ze co nowszy model to bardziej okrojony, dodaje się zbędne bajery które pom czasie okazuje się ze są nam zbędne.
Mam pytanie, czy ktoś ma 646 spięty z 4Ohm kolumnami, bo w specyfikacji napisane jest speaker impedance 6-16 Ohm? Nie grzeje się zbytnio przy większym obciążeniu?