Audyssey nie było już w zeszłorocznych modelach o ile się nie mylę
#Edit:
Poczytałem, przytoczę podsumowanie testu znalezionego w podlinkowanym przez Ciebie forum:
Także wychodzi to samo, co z testu które wrzuciłem kilka postów wyżej, Onkyo pracuje nad swoim systemem i w tym roku jest lepiej niż w poprzednim.
No, Onkyo w ogóle w ostatnich modelach zyskuje na opinii pod kątem jakości odsłuchu. Może któregoś dnia znów będą brane pod uwagę do odsłuchu stereo![]()
O ile się nie mylę to gdzieś poczytałem,że miałeś Onkyo 838.
Widzę,ze teraz masz Marantza,ale może jeszcze pamiętasz jak to Onkyo grało?Bo zastanawiam się nad wyborem tego Onkyo a Marantzem 5009.
Onkyo do kina miód. Jedyne co ma słabe to lekko wycofane dialogi. Trzeba czasem podbijac centrala. W stereo jest mocno średnio. Tzn w muzyce elektronicznej jest wypas. Rock i metal w sumie też ale... wokale są slabe, wycofane, ciche i bez mocy. Czyli jak koledzy piszą - słaby środek.
Jednak do kina wydaje mi się że Onkyo to pierwszy i naturalny kandydat. A do stereo.... wzmak
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
...
Najlepsze wyjście to amplituner Onkyo z preoutem + wzmak.
Pre out +wzmak stereo najlepsza opcja
Dobrze by było jakbyś nie rozpowszechniał herezji
Takie połączenie owszem jest wskazane ale nie poprawia stereofonii,a poprawia dynamikę
Jak napisałeś AV działa jako przedwzmacniacz ale ch... z tego bo cały sygnał skutecznie degraduje
Dobrze by było jakbyś nie rozpowszechniał herezji
Takie połączenie owszem jest wskazane ale nie poprawia stereofonii,a poprawia dynamikę
Jak napisałeś AV działa jako przedwzmacniacz ale ch... z tego bo cały sygnał skutecznie degraduje
Zatem przepraszam ze powielam herezje szerzone na tym forum, postaram się więcej nie udzielać porad na forum które propaguje nieprawdziwe informacje. Zatem pre out jest bez sensu, dziękuję za rzeczowe uświadomienie.Dobrze by było jakbyś nie rozpowszechniał herezji