Onkyo mocniejsze od H/K?

archi79

New member
Jak na razie jestem bardzo zadowolony mimo słabych głośników. Wmacniacz rozkręca się w miarę podgłasniania, scena jest szeroka, mocny bas, muzyke aż czuć. Minusem jest oczywiscie brak pilota i dlatego właśnie przysałby się amplitunera do kina domowego i oczywiście lepsze kolumny.

gebolek

Banned
Weż auto KIA i Volvo.
KIA za 100 tysięcy daje ci Full Wypas, a za tą kwotę to Volvo masz bez felg, bez lakieru, beaz radia i 30 innych żeczy. Trzeba np dopłacić za srebrną nakłatdkę nad tablicą rejestracyjną 400zł.
Za radio 2000, za felgi alu 5000, za lakier 2000 itp itd.
Wiem, bo kupiłem. Same kamery pod lusterka boczne, pokazujące auta w martwej strefie dałem ... ...

Czy to znaczy że Volvo jest przereklamowane
1. To zależy od pogladu,
2. KIA jest tańsza, ale trzeba jednak brać pod uwagę że strefa zgniotu Volva kończy się przed kabiną kierowcy a KIA ma strefę zgniotu kończącą się za tylną tablicą rejestracyjną.

Onkyo jest tanim badziewnym amplitunerem.

za 1500 zł kupiłem ONKYO 606 , za HK tej klasy trzeba dać 5000 i tyle

Po pierwsze, kupować "wspaniałe" strasznie drogie Volvo i przynieść do domu sprzęt audio za 1500zł to co najmniej dziwne.
Po drugie pierwsze słyszę żeby HK był sprzętem z wyższej półki.
Chyba tylko dla domorosłych audiofili spod budki z piwem.
Po trzecie, posiadam amplituner Onkyo 805, odsłuchiwałem kilka modeli HK takich jak 255,360,460 i żaden z nich nie przypadł mi do gustu.
Co więcej kolega ( zakochany w HK ), który przytachał do mnie HK 255 i wzmacniacz HK980 stwierdził, że nie rozumie co się dzieje ale onkyo gra w porównaniu z HK rewelacyjnie.
Odsłuch na kef iQ70.

gebolek

Banned
Masakra.. Co niektorzy cwaniakuja, zamiast sensownie sie wypowiedziec. Ty darkmajin jak masz pisac takie pierdoly to wogole sie nie udzielaj. W glowie to ty masz chyba nie zaduzo skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Nie pytalem sie co narobi duzo halasu. Prosilem o opinie, ktora firma robi mocniejsze av (lepsze w stero szczegolnie). Z opini na forum jasno wynika, ze h/k po moim odsluchu ze onkyo. Pisalem tez jasno ze mozliwe ze cos jeszcze trzeba poustawiac. Dlatego prosze o opinie a nie pieprzenie farmozonow. Co do podbijania: w taki sposob chcialem sprawdzic av. Na maksymalnych obrotach, zeby bylo jasne ktory ma wieksze przebarwienia/znieksztalcenia. Co nie zmienia faktu, ze lubie mocny, zwarty dzwiek z dobrym basem. Ale nie kosztem muzykalnosci i tracenia szczegolow...
Przemus.. Czy ja pisze ze 347 jest slaby? Tez czytac nie umiesz? Mialem okazje porownac 1 raz te 2 firmy i bylem zdziwiony. Przedstawiam swoje spostrzezenia i pytam o opinie na forum bo bardzo mnie to ciekawi.
Guciu za duzo filozofujesz;) Te Twoje porownania to dla mnie bardziej tak jak roznice w wyposazeniu np. hdmi, kodeki hd, itd. A ja chce poznac opinie o "sercu" czyli silniku. Opel firma z gornej polki nie jest. Jak wyglada np. nowa astra w srodku kazdy wie, ale jak jezdzi ze skromny silnikiem 1.6 turbo to juz inna sprawa. Nie jeden volvo wymieknie;)

Tak trzymać. Popieram.
Kieruj się jedynie swoim słuchem i swoimi odczuciami.
To Ty będziesz tego słuchał a nie pan gucio z wypasionym Volvo i amplitunerem za 1500.
Każdy ma swój gust i upodobania, gdyby wszyscy myśleli i słyszeli tak samo to każdy miałby na imię gucio.

krisder

New member
Bez reklam
A ja mam Onkyo i Kia Ceed. Muszę z tym żyć i jakoś daję radę. Onkyo jak dla mnie brzmi ok. a stref zgniotu w swoich samochodach od 1979 roku nie testowałem. Ale jak ktoś jest przygłuchy i nie potrafi jeździć samochodem to kupuje H/K z "wyższej półki" i jeździ Volvem.:razz:

Do góry