ONKYO HT-R548 brak obrazu komponent/kompozyt

kapelmajster

New member
Kuzyn zakupił takie ampli +maudio9520. wszystko pieknie działa, po HDMI wszystko leci, jednak podłąaczając cokolwiek chinchami przez kompozyt czy komponent dzwięk jest natomiast obrazu nie ma na żadnym wejsciu. Jakies pomysły czy pakować i do sklepu z tym ampli? ja mam 606 i co nie wepne działa odrazu a tu sam dzwiek. jakies uszkodzenie ze nie puszcza obrazu na komponent/kompozyt? zaznaczam ze pod każdym HDMI wsio idzie i działa.

kapelmajster

New member
Kuzyn zakupił takie ampli +maudio9520. wszystko pieknie działa, po HDMI wszystko leci, jednak podłąaczając cokolwiek chinchami przez kompozyt czy komponent dzwięk jest natomiast obrazu nie ma na żadnym wejsciu. Jakies pomysły czy pakować i do sklepu z tym ampli? ja mam 606 i co nie wepne działa odrazu a tu sam dzwiek. jakies uszkodzenie ze nie puszcza obrazu na komponent/kompozyt? zaznaczam ze pod każdym HDMI wsio idzie i działa.

edit. Temat rozwiazany. Okazuje sie ze onkyo 548 jak i prawdopodobnie inne mniej budzetowe ampli (tak w media expert kuzynowi powiedzieli) nie puszcza wyjsciem Hdmi na telewizor z wszystkich wejsc analogowych video podlaczonych chcinchami tj. komponent/ kompozyt. Trzeba wyjsc z gniazda ampli Monitor out jednym chinchem na wejscie video w tv. Dzwiek idzie normalnie przez kino.
kiczowato powiedzialbym, dodatkowy kabel. brak wyswietlania menu ampli w tym czasie... dobrze ze moja 608 ka nie ma z tym problemu:)

Do góry