Onkyo HT-R380 Audyssey

bodek34

New member
Mam pytanie w związku z w.w. amplitunerem. Załączył mi się audyssey i nie wiem jak go wyłączyć. Nie posiadam pilota. Nie można wejść w ustawienia. Nie mam do niego mikrofonu, próbowałem podłączyć jakiś mikrofon pod wejście aux input z przodu tunera, jednak jak przejdzie test przez wszystkie głośniki to wyświetla komunikat o błędzie głośników. Inne modele posiadają z przodu wejście mic setup, ten jednak nie. Czy dobrze podłączam mikrofon? Czy to musi być specjalny?

Jok3r

New member
Bez reklam
Omg... Jaki test, jaki błąd głośników, dlaczego niby się nie da wejść do menu, jak masz przycisk setup na front panelu? Ze zwykłym mikrofonem podłączonym pod AUX, to tak jak by robić test ciążowy tamponem wkładając go do tyłka, bo nie to urządzenie, nie to wejście, choć da się "wpiąć" i wyników nie ma, przynajmniej nie takie jak by się chciało :)

A tak na poważnie, to tak jak kolega napisał poniżej, polecam instrukcję.

bodek34

New member
Zaraz po włączeniu wyświetla Audyssey i miga naprzemiennie:
Push Enter: Next
Set Mic at 1st.
Przycisk setup nie reaguje w tym momencie. Przeglądałem instrukcję, ale z moim angielskim nic z tego.
Nie mogę znaleźć co należy zrobić. Resetowałem ale nic to nie dało.

Ostatnia edycja:

Jok3r

New member
Bez reklam
Ale jakim cudem możesz mieć Audyssey jak nie masz możliwości ustawiania za pomocą mikrofonu do kalibracji? W instrukcji i tak nic nie jest napisane, nie ma nawet wzmianki o jakiejkolwiek kalibracji, oprócz ręcznej, ani żadnym Audyssey, więc nie znajdziesz w niej nic takiego. Jedyne co mi sie nasuwa na myśl, to to, że masz model 309, tylko w opakowaniu od 380 :)

bodek34

New member
Zarówno z przodu jak i z tyłu napisane jest HT-R380. Na froncie z lewej strony jest gniazdo słuchawkowe i jak podłączę słuchawki to gra, a z prawej tylko wejście Aux input. Więcej gniazd nie ma jak w modelu 309. Jest on identyczny jak w instrukcji obsługi, zarówno z przodu jak i z tyłu.

Jok3r

New member
Bez reklam
Nie no oczywiście żartowałem, bo nie ma takiej możliwości, żeby amplituner bez automatycznej kalibracji prosił Cię o ustawienie mikrofonu w pierwszym punkcie pomiarowym, więc coś musiało być kombinowane z nim. Skąd to w ogóle kupiłeś skoro nie masz pilota, nie masz instrukcji w j. polskim, i na dodatek masz funkcję, której nie ma w tym amplitunerze? Patrzyłem na instrukcję obsługi i nie ma szans na w ogóle wyświetlenie czegoś takiego. Na ekranie nawet w instrukcji nie ma lampki, która by była napisem Audyssey, więc jedynie tylko może być tak, że masz soft nie od tego ampli. Z resztą na jakim niby mikrofonie Ci szedł ten test? Wokalnym???

bodek34

New member
Test ten jak go włączę to idzie bez żadnego mikrofonu, tylko próbowałem go podłączyć pod to przednie wejście, bo żadnego innego nie ma. Kupiony na allegro, ale chodził normalnie, i pewnego dnia to wyskoczyło i koniec, nic nie można zrobić. Pilota szukam, jak znajdę to kupię.

Do góry