Dlaczego jak na pilocie wybiorę źródło np tv/cd pod którym mam tv samsung c8000 (w sekcji remote mode/input selection)
to przestaje mi działać przycisk on/standby do wyłączenia ampka i muszę dopiero przełączyć na receiver (sekcja remote mode).
Jest to bardzo irytujące gdy zawsze po wyborze źródła muszę naciskać na receiver
...szczególnie że za tv odpowiada sekcja poniżej tych przycisków i ona na tv zawsze działa :/
nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie?
a może jakoś sobie radzicie z tym przełączaniem?
a może ja czegoś nie skonfigurowałem że mi się tak przełącza?
a może źle sformułowałem pytanie i nikt nie wie o co mi chodzi...
dajcie znać, bo ta sprawa z tym pilotem mnie strasznie irytuje :/
jeszcze raz wyjaśnię o co mi chodzi...
na pilocie są przyciski TV i RECEIVER
tego przycisku TV nie wiem jak skonfigurować, a za każdym razem jak nacisnę TV/CD to pilot się przełącza na ten tryb TV i muszę wtedy nacisnąć RECEIVER by móc sterować ampkiem...
dodam że przyciski poniżej sekcji wyboru źródła do wył/włączania tv i robienia głośniej ciszej mi działają na telewizor...
Mam nadzieję że tym razem jaśniej wyraziłem swoje myśli i ktoś pomoże...
to przestaje mi działać przycisk on/standby do wyłączenia ampka i muszę dopiero przełączyć na receiver (sekcja remote mode).
Jest to bardzo irytujące gdy zawsze po wyborze źródła muszę naciskać na receiver
...szczególnie że za tv odpowiada sekcja poniżej tych przycisków i ona na tv zawsze działa :/

nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie?
a może jakoś sobie radzicie z tym przełączaniem?
a może ja czegoś nie skonfigurowałem że mi się tak przełącza?
a może źle sformułowałem pytanie i nikt nie wie o co mi chodzi...
dajcie znać, bo ta sprawa z tym pilotem mnie strasznie irytuje :/
jeszcze raz wyjaśnię o co mi chodzi...
na pilocie są przyciski TV i RECEIVER
tego przycisku TV nie wiem jak skonfigurować, a za każdym razem jak nacisnę TV/CD to pilot się przełącza na ten tryb TV i muszę wtedy nacisnąć RECEIVER by móc sterować ampkiem...
dodam że przyciski poniżej sekcji wyboru źródła do wył/włączania tv i robienia głośniej ciszej mi działają na telewizor...
Mam nadzieję że tym razem jaśniej wyraziłem swoje myśli i ktoś pomoże...
Ostatnio edytowane przez moderatora: