Onkyo 578 różnice w stosunku do 608 w zastosowaniu 5.1

termin

New member
Interesuje mnie co stracę rezygnując z 608 na rzecz 578 w zastosowaniu 5.1
Nie mam ogromnego pokoju.

Znane mi różnice:

Przednie złącze hdmi.
Wejście analog pc
Brak obsługi drugiego suba.

Czy w praktyce wychodzą jakieś uprzykrzające życie różnice ?

Zakładam, że ten model również bez problemu wyłuska i zdekoduje dzwięk z wejść hdmi a obraz przekaże do tv ?

Zaraz się okaże, że upscalera równieżnie potrzebuje ponieważ będę używał źródeł tylko z hdmi i starczy mi model 508 .....

Ostatnia edycja:

anx239

Member
Tak z ciekawości jaka różnica w cenie ?
Niedawno kupiłem model 608 i też już prawie kupiłem 578 ale różnica była mała, około 100 złotych, więc mam 608 :)

ravel

Banned
Mi udało się kupić sr578 w sklepie stacjonarnym za 1480zł z 3 letnią gwarancją EIC.

Ostatnia edycja:

irek29

Member
Ja tydzień temu kupiłem 578 (podziękowania dla blackninja) za 1390. Potwierdzam brak wentylatorka, ale za to jaki grzejnik:) Mam nadzieję że to normalne. Mam pytanie do posiadaczy 578. Mam ustawione żeby ampli przepuszczał obraz i dzwięk po HDMI przy wyłączonym amplitunerze. Tylko że ampli nie przełącza się wtedy w standby (czerwona dioda na panelu przednim) a świeci sie żółłta dioda HDMI THRU. Czyli tak naprawdę ampli nie jest w standby? Dodam że przy tej opcji ampli leciutko się grzeje. Pobiera prąd? Czy tak ma być? Czy mam coś źle ustawione?

pkomp

New member
nie jest - działa switch hdmi żrąc co nieco - pewnie ze 20 wat

szkoda ze nie moge tego w 577 wyłączyć bo mi niepotrzebne - i tak zawsze właczam ampli

Slawko1

New member
Bez reklam
Ja tydzień temu kupiłem 578 (podziękowania dla blackninja) za 1390. Potwierdzam brak wentylatorka, ale za to jaki grzejnik:) Mam nadzieję że to normalne. Mam pytanie do posiadaczy 578. Mam ustawione żeby ampli przepuszczał obraz i dzwięk po HDMI przy wyłączonym amplitunerze. Tylko że ampli nie przełącza się wtedy w standby (czerwona dioda na panelu przednim) a świeci sie żółłta dioda HDMI THRU. Czyli tak naprawdę ampli nie jest w standby? Dodam że przy tej opcji ampli leciutko się grzeje. Pobiera prąd? Czy tak ma być? Czy mam coś źle ustawione?

Onkyo niestety tak jest i pobiera 40-50 wat

Yamaha i Denon lepiej mają rozwiązane przepuszczanie sygnału w czasie czuwania.

irek29

Member
No to marnie to dopracowali. Jeszcze jedno pytanie: Tuner satelitarny podłączony po HDMI z Ampli. Dlaczego po HDMI nie uzyskuje Dolby Digital a dopiero jest kiedy połączę tuner sat z ampli kablem optycznym? Próbowałem rożnych ustawień ale nic mi się nie udało.

Do góry