Onkyo 505

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
To masz jeszcze sporo czasu i promocji przed sobą, po drugie przed samymi świetami tylko u idiotów sa promocje, przecież normalnie towar sprzedaje sie sam.

iqpablo

New member
golota napisał:
Panowie co myślicie o takim zestawie:
playstation 3 - ampli Onkyo 505 - jbl scs 178??
Moze warto dołożyć więcej i kupić Onkyo 605, albo lepsze głośniki np.
jbl cs 460.
Czy 605 wykorzysta możliwości Playa 3?
Czy głośniki pasują do tego zestawu ?
pokoj 13 metrow, chodzi mi głownie o fimy i gry.
Proszę o poradę?

no niezly zestawik fajne glosniczki chyba tez sie przymieze do tych glosniczkow i 605tki albo 505tki albo 604ki. kurna no i teraz sam nie wiem.

wie ktos moze czy te glosnicznki mozna powiesic na scianie czy one tylko stoją ???

Ostatnia edycja:

Fatal1ty

New member
Słcuchajcie, mam pytanie odnosnei ampli własnie onkyo, mam tam w ustawieniach kolumn możliwośc wyboru dla kolumn częstotliwości np. 100hz, 80hz, 60 etc. Mam zestaw kolumn wraz z subem na ile to ustawic?

Gucio50

New member
Bez reklam
Fatal1ty napisał:
Słcuchajcie, mam pytanie odnosnei ampli własnie onkyo, mam tam w ustawieniach kolumn możliwośc wyboru dla kolumn częstotliwości np. 100hz, 80hz, 60 etc. Mam zestaw kolumn wraz z subem na ile to ustawic?

Należy stawić tak jak trzeba. To jedyna prawidłowa odpowiedź, chociaż brzmi nieco niegrzecznie. :D

Albo masz ucho wirtuoza i ustawisz sam , albo posłuż sie adyssey, jeżeli Twój Onkyo ( jaki model masz ) to potrafi. :confused:

Mój znajomy ma Onkyo BEZ audyssey, od 4 lat a więc "stary wyga". Poprosiłem go aby mi ustawił. Potem ustawił nam audyssey, ustawił całkiem inaczej. Np nie odcia kolumn centralnych Li P wcale, pozostawił im PEŁNE pasmo. Zdziwiło to sasiada i poleciał do siebie zmieniać. :D

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Ustawienie częstotliwości odcięcia należy od parametrów pozostałych głośników. Szczególnie frontowych. Mój Denon w połaczeniu z Dali Concept 6 ustawił odcięcie na 60 Hz. Jeśli masz przyzwoite głośniki (centralny i satelity), ustaw je na Large w celu przetwarzania całego pasma. Takie ustawienie potrafi poprawić przestrzenność sceny.

ArtS :)

Arek

Member
Witam,
podepnę się aby nie tworzyć nowego tematu.

Pytanie do użytkowników odtwarzacza onkyo DV-SP405E który często występuje w zestawach z ampli 505 i 605. Czy można przez USB podłączyć np. dysk przenośny gdzie są zapisane w katalogach utworu mp3, tzn czy na menu ekranowym widać katalogi. Jak wygląda sterowanie tak zapisanymi mp3, czy jest wygodne ?

Ostatnia edycja:

Jarod

New member
Pojawia sie normalne drzewko jak w norton commander :p
Uruchamia sie mptrojke - jedzie do konca mp3 z katalogu i potem sie zatrzymuje,
Jak sa mp3 i filmy to trzeba na poczatku wybrac tryb i widac tylko jedno albo drugie
Generalnie bez wlaczania tv ciezko cokolwiek zdzialac przy mp3

Arek

Member
super, dzieki za odpowiedź

teraz tylko się zastanawiam czy kupić ampli 505 z Onkyo 405 czy może z pionierem DV 400 (ponoć wnętrze jest to samo, a cena prawie połowę niższa) . Bardziej skłaniam się ku pionkowi, tym bardziej że dvd ma być "przejściowe" bo za rok będę chciał zakupić nagrywarkę HDD panasonica (do plazmy Pv700)...

Poza tym do pionka ciągle udoskonalają soft (Gufiak)

Do góry