Onkyo 505+JamoE750 lub TannoyF3 czy 604+QQ500?

ryjoslaw

New member
:roll: Witam!
Jak w temacie, który zestawik bedzie najlepszy Waszym zdaniem? Sluchałem 504 plus Tannoy F4 i powiem że super to gra, 604 i QQ500 również, bardzo proszę o wypowiedzenie się który zestaw będzie najlepszą inwestycją. POZDRO

ryjoslaw

New member
Inwestycja, ale nie w sensie zarobkowym tylko ulokowania kasiory :)
Blackninja, a czy Onkyo 505 do tych Tannoy bedzie dobrym wyborem ?
A co myślisz o Jamo E750 do 505? Jaki wybór będzie lepszy?
POZDRAWIAM

Dalthon

New member
ryjoslaw napisał:
a czy Onkyo 505 do tych Tannoy bedzie dobrym wyborem ?
Onkyo i Tannoy'e to zgrany duet - ostatnio sprawilem sobie 605/405 + F4/F1/FC i powiem ze spodziewalem sie bardzo dobrego dzwieku - ale to co uslyszalem zaskoczylo mnie na duuuuuuzy plus.

MJot

Member
Moim skromnym zdaniem nie obejdzie się bez posłuchania kolumn przed wyborem. Tannoy'e do muzyki grają pięknie, ale już do kd są trochę za miękkie, sam mam 505 i QQ500 i w trybie PURE AUDIO niewiele ustępują zestawowi opartemu na F4, a w kd bardziej podoba mi się agresywność QQ500. Przed zakupem należy wziąć też pod uwagę, czy słuch ma się dobry i nieuszkodzony (np. pracą w głośnych pomieszczeniach), bo sam pewnie nie jestem już w stanie usłyszeć wszystkiego. Rozglądając się za sprzętem znaczącą poprawę w jakości dźwięku usłyszałem po odsłuchaniu zestawów głośnikowych (różnych), z których najtańszy kosztował powyżej 6000 zeta za parę, zestawy do kd za 1500 - 3000 nie różnią się dramatycznie (najniższa ocena dla M-Audio).
Do kina domowego zestaw F4 polecam uzupełnić subem. Przy zakupie zestawów proszę wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz mającą wpływ na cenę - otóż należy sprawdzić importera danej marki. Jeżeli jest ten sam importer dla AV i kolumn, to można przy zakupie "wydębić" dodatkową obniżkę - sprawa dotyczy oczywiście zakupów w klasycznych sklepach, nie wiem jak ze sklepami internetowymi.

ryjoslaw

New member
blackninja, surround-y bedą stały na meblach. No chyba że powieszone na ścianie. A tak na marginesie zastanawiam się jeszcze nad Tonsil Maestro II? Co sądzicie o tym sprzęcie? Ale chyba tak jak powiedział kolega wyżej, w tych granicach cenowych chyba wszystkie graja podobnie, czy to omylne stwierdzenie?
Pozdro

Do góry