Onkyo 404 - brak polskich napisow

zolty

New member
Posiadam DVD Onkyo 404, ale gdy wlaczam film divx z plyty na ktorej sa rowniez napisy w foramcie txt to nie mam polskich znakow tylko jakies krzaczki... mozecie cos poradzic ?

LordKszyh

New member
zolty napisał:
Posiadam DVD Onkyo 404, ale gdy wlaczam film divx z plyty na ktorej sa rowniez napisy w foramcie txt to nie mam polskich znakow tylko jakies krzaczki... mozecie cos poradzic ?
Spróbuj wejść w "INITIAL SETTINGS">"LANGUAGE">"SUBTITLE LANGUAGE" i wybrać z listy "OTHER LANGUAGE" następnie wybierasz język polski lub wklepujesz jego kod (w moim przypadku 1612)... posiadam dvd Onkyo SP303, ale może u Ciebie będzie podobnie. Pozdro.

gawlus100

New member
Z divixami radzi sobie znakomicie. Nie spotkałem jeszcze aby coś nie poszło.
Napisy w formacie txt chodzą. Najlepiej gdy są zapisane w systemie klatkowym mDVD, w przypadku zapisu czasowego nie znikają do momentu pojawienia się nowej linijki (w przypadku długiej przerwy w dialogach jest to denerwujące). Muszą mieć tą samą nazwę co film (w jakiś formacie niekoniecznie, ale nie pamiętam teraz jakim), pota tym są dosyć małe literki.

weksla

New member
Bez reklam
Mam ten sam odtwarzacz, ja zrobilem to tak ze napisy musza miec identyczny tytul co film, oraz musza byc umieszczone w tym samym folderze, lub bez folderu, musi dzialac

Do góry