Onkyo 308 do DVD i CD

YtseChazzz

New member
Witam,

zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza ONKYO 308 i w związku z tym pytanie do osób, które go posiadają lub znają/używają. Chciałbym na nim odtwarzać nie tylko płyty BD, ale także CD, DVD, CD-R i DVD-R. Oczywiście wiem, że teoretycznie wszystkie te formaty ONKYO czyta, ale jak to jest w praktyce? Bo spotkałem się z opiniami, że niektóre odtwarzacze BD dobrze i bezproblemowo odtwarzają tylko płyty BD, a z CD i DVD różnie bywa... Z "308-ką" nie ma żadnych problemów?

dratt

Member
Mam go od kilku miesięcy i zapewniam, że czyta wszystkie formaty wymienione w specyfikacji. Czasem odpalam avi z pendriva i parę razy zdarzyło się, że obraz nie był zbyt płynny, ale możliwe że to kwestia aplikacji do ripowania. Poza tym nie mam uwag do funkcjonalności.

janusz

New member
Bez reklam
Jeżeli nadal chcesz używać dysków optycznych czyli przestarzałego i bardzo niskiej jakości nośnika. Jeżeli jednak ważna jest jakość to odtwarzacz BR to pomyłka.

Vaderus

New member
Bez reklam
No, ale do tego jeszcze ten "kolega" musi oczywiście jakiś Bluray kupić, aby mógł "zgrywac" te filmy... No i oczywiście jeszcze jakiś odtwarzacz do którego pózniej podłączy ten dysk z tymi "zgranymi" filmami i który to wszystko obsluzy i odtworzy.

Ufff, chyba tylko pogratulować fantazji "kolegi" janusza... albo czegoś tu nie rozumiemy... ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Jok3r

New member
Bez reklam
No i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę protokół HDCP, o którym kolega janusz chyba w ogóle nie wie jeżeli mówimy o zgrywaniu w formacie HD.

Ostatnia edycja:

janusz

New member
Bez reklam
Z płytami BR może być faktycznie kłopot, jest co prawda dużo obrazów w inernecie, ale ściągnięcie 50 GB troszkę zajmuje. Z DVD to już jednak bez problemu, na nie jednak szkoda czasu, bo dobre pliki mkv w HD zajmują kilka GB i są dużo lepsze od DVD, a CD to już zupełnie bez problemu, Flac o jakości CD to 200-300 Mb, Flac 24 o jakości lepszej od CD to kilka razy więcej.

Do góry