OLED65B8PLA vs 65SK9500

Piotrkg

New member
Witam,
mam bardzo ciężki wybór, jak zwykle rozpocząłem poszukiwania od średniej półki, a teraz stoję przed ostateczną decyzją, na placu boju pozostały dwa modele 65SK9500 (6799 u kikiego) lub OLED65B8PLA - cena do ustalenia (na chwilę obecną znalazłem za 8699). Do momentu gdy poszedłem do sklepu i stał obok siebie 65SK8500 i OLED65B8PLA zacząłem się wahać czy nie kupić OLEDA, zdaję sobie sprawę***że 8500 jest trochę gorszy ale czy różnica będzie aż taka duża. Warto dołożyć czy pozostać przy pierwotnym wyborze SK9500? Oglądam głównie filmy (50%), netflix itp(15%), tv (15%), ps4 (15%) Z góry dzięki za pomoc od bardziej doświadczonych ;)

Maverick7909

New member
Prawie wszędzie jest taka cena za lgsk659500 9500. Jak masz tyle kasy na tv to weź oleda. Pamiętaj tylko ze to stary model nowszy c8 ma lepsze zabezpieczenia przed wypalaniem. Napewno oled będzie lepszym wyborem pod każdym raczej względem. Z drugej strony to tylko tv czy jest sens wydawać tyle kasy a jak coś pierd to poczytaj opinie o serwisach. Jednak jeśli cię stać to jak najbardziej oled. Sam mam dylemat czy philips 65 pus 8602 czy sk9500. Różnica w cenie jest prawie 1500 zł za sk9500. Jedank philips jest na matrycy va myślę że ma lepszą czerni i może lepsza palete barw posiada quatum dot być może to martyca z quleda samsunga mimio że tego tv nie widzlem. Lg na pewno super Smart magic dźwięk.Moze ktoś się wypowie na temat pus 8602.W specyfikacji jest napisanie że ma bluetooth. A w sklepach piszą że nie ma. Chodźi mi czy mogę podłączyć myszke. Jak dziala internet w tym tv. I czy przy tej 120 matrycy ruch jest płynny

Ostatnia edycja:

barburian

New member
Bez reklam
Tv

Witam,
mam bardzo ciężki wybór, jak zwykle rozpocząłem poszukiwania od średniej półki, a teraz stoję przed ostateczną decyzją, na placu boju pozostały dwa modele 65SK9500 (6799 u kikiego) lub OLED65B8PLA - cena do ustalenia (na chwilę obecną znalazłem za 8699). Do momentu gdy poszedłem do sklepu i stał obok siebie 65SK8500 i OLED65B8PLA zacząłem się wahać czy nie kupić OLEDA, zdaję sobie sprawę***że 8500 jest trochę gorszy ale czy różnica będzie aż taka duża. Warto dołożyć czy pozostać przy pierwotnym wyborze SK9500? Oglądam głównie filmy (50%), netflix itp(15%), tv (15%), ps4 (15%) Z góry dzięki za pomoc od bardziej doświadczonych ;)

Masz jeszcze OLED Philipsa u KIKI-ego za 8500 jak dobrze pamiętam.
Jeśli oglądasz dużo Filmów to raczej bym brał OLED-a , LCD SK to dobre TV ale półka niżej .

cruzier

Member
Jeśli chodzi o mnie to jakbym miał kupować oleda to tylko C8... Nadmienię że testowałem stojące obok siebie modele B8 i C8. Dobrze że do tego zestawienia nie dorzuciłeś jeszcze Sony xe9005 :). Być może to świadomy wybór ze względu na system w telewizorach firmy LG, który jest bardzo dobrym i poprawnym systemem.

Piotrkg

New member
Dobrze że do tego zestawienia nie dorzuciłeś jeszcze Sony xe9005 :). Być może to świadomy wybór ze względu na system w telewizorach firmy LG, który jest bardzo dobrym i poprawnym systemem.

Android TV chciałbym uniknąć wbudowanego w tv, do tego mam Nvidia Shield TV. C8 to już budżet przesadzony :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Brałbym Oleda LG 65B8 za 8599 zł lub Philipsa 65Oled873 za 8499 zł
LG 65SK9500 dla niebieskich kosztuje 6799 zł z pakietem.

Piotrkg

New member
Na konkurencyjnym forum wielu użytkowników zgłasza problem z matrycami w B8, w większości są to modele 55 cali. Pytanie czy technologia oled nie jest zbyt młoda i nie lepiej postawić na sprawdzone LCD SK9500? Trochę słaba opcja jak telewizor miałby się zepsuć zaraz po okresie dwóch lat

Piotrkg

New member
JanVid, właśnie idąc głębiej w temat coraz mniej się przekonuję do oleda. Czytając fora w internecie są przypadki że ludzie wymieniają urządzenia zaraz po zakupie bo coś jest nie tak, przy LCD można spać spokojniej, przynajmniej tyle można stwierdzić po krótkiej analizie. Ciężki temat, nie dość że 2000 zł różnicy to jeszcze ciągła cykająca bomba.

barburian

New member
Bez reklam
Tv

JanVid, właśnie idąc głębiej w temat coraz mniej się przekonuję do oleda. Czytając fora w internecie są przypadki że ludzie wymieniają urządzenia zaraz po zakupie bo coś jest nie tak, przy LCD można spać spokojniej, przynajmniej tyle można stwierdzić po krótkiej analizie. Ciężki temat, nie dość że 2000 zł różnicy to jeszcze ciągła cykająca bomba.

Jesli chcesz OLED-a to wyżesze modele bierz pod uwagę
LG C8 / Panasonic FZ800 / SONY AF9
Każdy TV jest cykającą bombą ,w chwili obecnej telewizory wytrzymują max 5 lat i do wymiany,
producentowi nie zależy by TV działał długie lata bez awarii bo im serwis padnie na pysk :)

Maverick7909

New member
Pozwoliłem się wtrącic do tematu bo myślę o zakupie 65 sk9500 lub 8500.Tylko mam inny dylemat. Sk9500 czy philips 8102 lub 8602.Bardzej przekonuje mnie web os. W philips amblite. Co byście wybrali? Dlaczego w sklepach nie można obejrzeć sk9500. Też to trochę zastanawia.

Tux

New member
Patrząc na spadki cen to w styczniu ~50% ceny wyjściowej :hmm:
Chyba, że ktoś musi mieć na święta :krol:

irzi

Member
Pozwoliłem się wtrącic do tematu bo myślę o zakupie 65 sk9500 lub 8500.Tylko mam inny dylemat. Sk9500 czy philips 8102 lub 8602.Bardzej przekonuje mnie web os. W philips amblite. Co byście wybrali? Dlaczego w sklepach nie można obejrzeć sk9500. Też to trochę zastanawia.

PUs8602 widzę ostatnio tanieje. Sporo tańszy niż PUS8102....
Ale czy aż na tyle zły by dopłacać do 8102 .....

Tux

New member
Dzisiaj oglądałem (własne obrazy testowe) w M.M. 65SK9500, porażka, :blagam: za mało stref wygaszania i w konsekwencji za duże strefy :x
***************ung 65Q9FN też widać świecenie czerni :-x
Tylko OLED (moje subiektywne wrażenie)

Do góry