OLED TV- czyli LG Górą !!! Samsung zatrzymuje produkcję OLED TV.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
OLED TV- czyli LG Górą !!! Samsung zatrzymuje produkcję OLED TV.

Według czasopisma Korea Herald - Samsung wstrzymał produkcję i sprzedaż OLED TV. LG ma teraz wolne pole, a może również sprzedawać panele do innych firm.
lgoled_b_86341.jpg
LG w dziale OLED TV - będzie od teraz niekwestionowanym liderem rynku i to na najbliższe kilka lat. Samsung nie daje rady konkurentowi z podwórka.
Samsung twierdzi, że naciskać będzie na bardziej komercyjny dział 4K .
Ryzykowny wybór.
Prognozy mówią że OLED ma znacznie większy potencjał niż zakrzywione telewizory LCD .
LG w 2018 r. ma zamiar sprzedać OLED TV w ilości 10 milionów na całym świecie.

LG też doskonali technikę produkcji swoich paneli WRGB, a za kilka miesięcy będzie w stanie zaoferować jeszcze tańsze modele niż obecnie ( również zakrzywione)
Według plotek technologię produkcji mogą otrzymać tez inne firmy produkując swoje modele OLED. Co sprawi, że firmy Sony i Panasonic (który już używają paneli LG w niektórych modelach obecnych telewizorów) będą miały też TV OLED.
Według analityków w ciągu najbliższych dwóch lat,oczekuje się, że LG pozostaje jedyną firmą na rynku do produkcji wielkoformatowych telewizorów OLED.
dday

spinacz66

New member
Bez reklam
Czyżby zadyszki dostali czy za dużo w marketing wpompowali i po analizach doszli że będą mieli mniejszą sprzedaż.Coś im od początku roku nie idzie S5 wielkiego szumu nie zrobiła,porzucili płatne samrty.Czytałem że nawiązali współpracę z 20th Century Fox z,którym tworzą system i dystrybucję materiałów filmowych UHD w swojm SmartHubie dostępny w TV UHD Samsung i UHD Video Pack-urządzenie do przechowywania danych z fabrycznie preinstalowanymi materiałami z wielu studiów filmowych dokładnie nie wiadomo jaki był koszt nawiązania współpracy ze studiem i czy materiały będą darmowe

Ostatnia edycja:

RAF1977

Banned
Jak bym miał wybierać następny tv, za parę lat, to jasne żebym wziął OLED, nawet tylko full HD i 80"

Wysłane z mojego GT-I9300

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czyżby zadyszki dostali czy za dużo w marketing wpompowali i po analizach doszli że będą mieli mniejszą sprzedaż.Coś im od początku roku nie idzie S5 wielkiego szumu nie zrobiła,porzucili płatne samrty.Czytałem że nawiązali współpracę z 20th Century Fox z,którym tworzą system i dystrybucję materiałów filmowych UHD w swojm SmartHubie dostępny w TV UHD Samsung i UHD Video Pack-urządzenie do przechowywania danych z fabrycznie preinstalowanymi materiałami z wielu studiów filmowych dokładnie nie wiadomo jaki był koszt nawiązania współpracy ze studiem i czy materiały będą darmowe

Kolego jakbys tyle kasy wlozyl w marketing co oni to tez bys juz dyszal :) oni takie pieniadze wlozyli w ostanich trzech latach ze innym firmom to nawet po nocach sie nie sni ze mogliby to samo zrobic co samsung...
A tel co ma sie sprzedawac jak to kotlet odgrzany ..... zeby ludzie np po dwoch latach chcieli zamienic S4 na S5 to naprawde musi przyciagnac i wzrokiem jak i tym co zmienili w srodku...

Niech robia Oledy i niech je dopracuja nawet full hd ale zeby bylo to dopracowane na maxa i jak wydac kase to wydac ale zeby to posluzylo troche...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A tel co ma sie sprzedawac jak to kotlet odgrzany ..... zeby ludzie np po dwoch latach chcieli zamienic S4 na S5 to naprawde musi przyciagnac i wzrokiem jak i tym co zmienili w srodku...

Żeby to jeszcze dwa lata. Premiera S4 była rok temu, wiec tym bardziej powinni się postarać.
Mimo to, chodzi mi ten S5 po glowie. Na zywo nie wygląda zle.
Co do tematu, to nie jest to najszcześliwsza wiadomość dla klientów.

RHJG

New member
Bez reklam
Na telefonach się nie znam,mam jakąś starą Nokię-wystarczy.Co do tematu nie jestem wróżbitą,myślę jednak,że po CES 2015 to się zmieni i nie będzie tak źle.Może inne firmy pracują nad wyeliminowaniem wad Oled?-oby

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Żeby to jeszcze dwa lata. Premiera S4 była rok temu, wiec tym bardziej powinni się postarać.
Mimo to, chodzi mi ten S5 po glowie. Na zywo nie wygląda zle.
Co do tematu, to nie jest to najszcześliwsza wiadomość dla klientów.

Dokladnie dla nas najlepiej jest wtedy kiedy jest duzo firm zajmujacych sie nowymi technologiami i pomimo ze ne jestem entuzjasta samsunga to szkoda ze przestali sie bawic w oledy... ale ja mysle ze to przejsciowe problemy... sprzedadza dzial laptopow bo szukaja kupca, moze jeszcze cos sie wydarzy po drodze i kto wie - znowu zaczna sie zajmowac oledami...:)

spinacz66

New member
Bez reklam
Myślicie czy będzie taniej jak sprawdza się spekulacje i jedyne matryce będzie dostarczał wszystkim LG i będzie miał na to monopol możliwe wtedy że najtańsze będą jak teraz tylko LG z wiadomych przyczyn tańszy koszt produkcji chyba że Koreańczycy sprzedadzą jakiś patent na technologię wszystkim

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślicie czy będzie taniej jak sprawdza się spekulacje i jedyne matryce będzie dostarczał wszystkim LG i będzie miał na to monopol możliwe wtedy że najtańsze będą jak teraz tylko LG z wiadomych przyczyn tańszy koszt produkcji chyba że Koreańczycy sprzedadzą jakiś patent na technologię wszystkim

Dlatego trzeba kibicowac nie tylko Realowi dzisiaj :) ale tez samsungowi bo to wieksza konkurencja bedzie i taniej dla konsumentow. A patentu nie sprzedadza, zobacz Philips nie chce sprzedac patentu na ambilight a co dopiero mowa w tym wypadku :)

peterka1000

Member
Bez reklam
A ja tam życzę żeby ta parszywa firma Samsung zdechła jak najszybciej . AMEN. :) P.S Uzasadniam . Samsung jest jak Real Madryt , kupuje kogo popadnie bo nie martwi się budżetem , ponieważ do klubu dopłaca państwo . Tak samo jest z Samsungiem . Jak by tak robiła firma Sony jak oni to gwarantuje że jak by Japonia dopłacała do produkcji Sony , to na rynku była by jednyna potężna firma SONY , która to by wykosiła wszystko . Tak robi własnie Samsung co jest niezgodne z zasadami gospodarki wolnorynkowej . Dlatego USA czy Europa powinna dowalić im za takie praktyki cło zaporowe 200 % i wtedy nawet Korea Południowa nie uciągnie takiego czegoś .Ale mam nadzieję że za niedługo problem rozwiąże Korea Północna i zrobi kolejną próbe nuklearną i za cel weźmie Samsunga . hahhaa Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

prezy

New member
Bez reklam
tak pracować się chce, później za tym pójdzie potężny oręż marketingowy aby wywołać efekt wow, tylko efekt może być taki jak z 3D.
Poniżej 50 cali stosowanie OLED'a wydaje się bezzasadne, ponadto jak to ustrojstwo powiesić nie wspominając o mankamentach wieku dziecięcego chociażby powłoki :-(

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja tam zawsze popieram nowości. W tym przypadku również.Choroby wieku dziecięcego każdy przechodzi i OK.

Do góry