OLED Samsung v MiniLED Sony

Fenol

Member
Witam

Zastanawiam się nad zakupem Tv za około 10 k. Pod uwagę biorę Samsunga QE77S90C oraz Sony K75 XR70.

Nie ukrywam, że obawiam się wypalenia oleda Samsunga stąd drugim wyborem jest miniLED Sony. Oba tv na papierze wygladają w tym budżecie przyzwoicie..ale który jest "lepszym" wyborem na moje potrzeby.

Salon o średnim nasłonecznieniu. 80% ogladanie pod wieczór. Źródło to kablówka oraz netflix. Sporo sportu.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To raczej prosty wybór - Oled jeśli jeszcze kupisz nowy egzemplarz, szczególnie , ze do oglądania wieczorami w 80%.
Nic lepszego nie kupisz.
Pamiętaj tylko o kalibracji.

Fenol

Member
Ten Samsung to chyba model z 2023 r. więc chyba nie powinno być problemu z jego zakupem.

Jeszcze zapytam...jeśil bylbym.z za mini LEDem to jakie modele należałoby wziąć pod uwagę do max 12 k (poza TCL, Hisense).

luck76

Well-known member
Witam

Zastanawiam się nad zakupem Tv za około 10 k. Pod uwagę biorę Samsunga QE77S90C oraz Sony K75 XR70.

Nie ukrywam, że obawiam się wypalenia oleda Samsunga stąd drugim wyborem jest miniLED Sony. Oba tv na papierze wygladają w tym budżecie przyzwoicie..ale który jest "lepszym" wyborem na moje potrzeby.

Salon o średnim nasłonecznieniu. 80% ogladanie pod wieczór. Źródło to kablówka oraz netflix. Sporo sportu.

TEGO 75x95L z SCENTRE zobacz, nie bój się outletu. To salon Sony, model lepszy od XR70 - poprzednik XR90.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie kupuj przechodzonych , szkoda kasy.
Przecież masz nówki sztuki i nie używane w nowszej technologii.
Jeśli jeszcze dostępny jest nowy oled77s90C - to ja bym się nie zastanawiał.

Fenol

Member
Wielkościowo 77" byłby też ok..ale powiem szczerze, że nie mam kompletnie zaufania do technologii OLED. Zabezpieczenia niby są..ok..ale wydać ponad 10 k na tv i zastanawiać się ile pochodzi. Średnio mi to pasuje;((. Mam obecnie Sony 65...chyba z końcówką 9005..ma z 6..7 lat i śmiga.

Wobec powyższego raczej pójdę w Mini LEDa. Myślę, że na moje potrzeby w zupełności wystarczy. Obecny faworyt to: Sony Bravia 7 K-85XR70P. Za ok 12 k do kupienia.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic taki.to była klasą.
Teraz nie aktualna sprawa.
Lepiej zdecydowanie zagra Samsung oled.

Ostatnia edycja:

Fenol

Member
Panasonic taki.to była kładą.
Teraz nie aktualna sprawa.
Lepiej zdecydowanie zagra Samsung oled.
Oczywiście. Zupełnie inna bajka do której bym nie wrócił. Kilkanaście lat temu takie były możliwości a dziś są inne.

Zapytam jeszcze..czy w budżecie ok 12k jakiś mini LED w 85" jest wart rozważenia?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tych potrzeb brałby twórcę technologii i w klasie model nagradzany najwyższą nagrodą - 85C855
Wielkość ma zawsze najwyższe znaczenie i zakup na długie lata.

luck76

Well-known member
Kazik śpiewał kiedyś o muzykach piosenkę pt.: "Jak bardzo możesz zmienić się by sprzedać swą muzykę". W dzisiejszych czasach można by to odnieść do dziennikarzy. Szczególnie ostatni refren.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
EISA to jest obecnie 52 dziennikarzy z szanowanych portali i czasopism z całego świata.
Trochę nie ładnie uzurpować sobie rolę sędziego , prokuratora i kata.
Więcej pokory.
Wisa jest Eisa - wskazuje ocenia i pomaga .
Nikomu niczego nie nakazuje.

A 75C855- jest bardzo dobry w klasie cena do jakości - i tyle !

Do góry