rafaell68
Member
Koledzy doradźcie mi proszę - mam problem z uzyskaniem na PC 4k@120Hz na C9 (OLED65C9PLA). Chciałem go użyć do SimRiga. Mam dwa 10m kabelki (potrzebuję takiej długości) : KABEL 1 oraz KABEL 2.
TV działa na kablu nr 1 z PS5 normalnie i daje normalnie obraz 4k120hz.
Natomiast po podłączeniu do PC mam tylko 4k60Hz. Przy próbie manualnej zmiany na 120 hz w panelu sterowania nvidia potrafi się wywalić i wogóle przestaje wykrywać TV.
Dlatego zakupiłem kabel nr 2 (światłowodowy 4k) - tutaj wcale się nie widzi z PC.
Macie jakieś sprawdzone kable tej długości ewentualnie macie wiedzę jak w PC uzyskać 4k120Hz?
Informacje dodatkowe : TV soft najnowszy : 05.40.61
HDMI ULTRA HD Deep Colour jak mam włączone to nie widzi się z PC - muszę mieć na OFF.
TV działa na kablu nr 1 z PS5 normalnie i daje normalnie obraz 4k120hz.
Natomiast po podłączeniu do PC mam tylko 4k60Hz. Przy próbie manualnej zmiany na 120 hz w panelu sterowania nvidia potrafi się wywalić i wogóle przestaje wykrywać TV.
Dlatego zakupiłem kabel nr 2 (światłowodowy 4k) - tutaj wcale się nie widzi z PC.
Macie jakieś sprawdzone kable tej długości ewentualnie macie wiedzę jak w PC uzyskać 4k120Hz?
Informacje dodatkowe : TV soft najnowszy : 05.40.61
HDMI ULTRA HD Deep Colour jak mam włączone to nie widzi się z PC - muszę mieć na OFF.
Ostatnia edycja: