Nie znam kolegi i znać nie chcę,jeśli LG twierdzi że wymienia matrycę to tak jest...i mnie się nie da przekonać bo jak nie wymieni to pójdę do sądu,wynajmę adwokata i ruszę na wojnę dla mnie to oczywiste więc żyjmy własnym życiem i zostańmy przy swoich zdaniach bo ja swojego nie zmienię.Wiele było takich przykładów a tu jest wpis z sąsiedniego forum model LG B7V "Nie sądzę by LG Polska wymieniła komuś matrycę z wypalonym pasem po TVN24 w ramach gwarancji.
Właśnie, że LG wymienia. Nawet tutaj na forum były takie przypadki.
Tu kolejny wpis "Ależ jak najbardziej LG Polska wymiania matryce wypaleone po TVN24 - przeczytaj sobie wątki dot. E6 czy też B6 i są na to konkretne dowody. Nie było dotychczas zgłoszonego przypadku w którym polski oddział LG odmówiłoby naprawy wypalonego OLEDa"
"W Polsce LG Polska nie robi żadnych problemów z wymianą matrycy. Ale UK czy też Stanach jest zupełnie odwrotnie. Lokalne LG odmawia tam naprawy wypalonych OLEDów (tam najczęśniej wypalają się loga CNN i CNBC) powołując się na zapis w gwaranacji. Komuś też jakiś czas temu wypalił się E6 po dwóch miesiącach grania na konsoli w jedną grę i LG też odmówiło napraway. Nota bene warto sobie przypomnieć jak LG chwaliło się na targach IFA, jakie OLEDy są niesamowicie dobre do konsol... Czy aby nie jest to wprowadzanie potencjalnych nabywców w błąd ? Nie ważne... Wracając do Stanów czy też UK. LG odpisuje, że to nie jest wada fabryczna, bo nigdy jej nie było po wyjściu z fabryki, a wada powstała z powodu złego użytkowania telewizora, a nabywca był powiadomiony, że wszelkie wypalenia nie są objęte gwarancją"