Tak otrzymałem protokół wydrukowany z opisem jakie narzędzia zostały użyte do kalibracji i zapisane ustawienia na kartce, gdyby doszło do ich resetu.
Żonie te kolory odpowiadają ja natomiast będę musiał ustawić wg siebie, gdyż choruje na oczy i obraz jest dla mnie za ciemny (choć założenie pewnie było dopasować kolory do jak najbardziej naturalnych)
Odnośnie samego tv uważam, że jest dużo jaśniejszy od a80k Sony, ale nie podbity kolorami tak jak w Sony.
Dużo opcji telewizor ma w sobie do ustawien.
Nie wiem jak zmienić nazwę hdmi…, bo wyskakuje mi na cyfrowym Polsacie , że to PS5 konsola - wiecie jak to ogarnąć?
Zwlekałem z rozpakowaniem tv do dzisiaj, bo dopiero otrzymałem oryginalna podstawę (z innego sklepu). Cena zabójcza, ale udało mi się kupić taniej, jednak cena adekwatna do jakości, prezentuje się i jest skonstruowana przemyślanie i obracana, niektórzy zarzucali, że jest pochylona o 5 stopni do tyłu to fakt, ale mi to nie przeszkadza mimo tego, że tv mam wyżej.
Odnośnie pilota, jak ktoś ma taki to dajcie znać u Was działa czy zawsze prezyzyjnie czy ten kursor bywa przesunięty względem ułożenia kierunku pilota
Dzięki