Okulary 3D Samsung - problem

nosekk

New member
Witam.
Mam telewizor Samsung UE40C7000 i do tego dwie pary okularów 3D dedykowane to tego TV. Problem mam taki, że podczas oglądania filmu w 3D jedne okulary wyłączają drugie (natomiast jak włączę z powrotem te, które przed chwilą się rozłączyły to one wyłączają te włączone i tak w kółko). Wychodzi na to, że nie mogą być włączone dwie pary okularów w tym samym czasie - to jakaś paranoja!! I chyba jakiś błąd? Tylko nie wiem jak go zlikwidować :(.
Bo chyba nie tak ma wyglądać oglądanie filmu 3D w pojedynkę tylko rodzinnie na telewizorze.
Proszę o pomoc w rozwikłaniu problemu. :)

nosekk

New member
Witam. Przypadek ciekawy ale nie dla mnie bo mam problem :(.
Mam takie okulary 2 pary - SSG-2200AR. Chciałam dodać linka ze strony Samsunga ale nie mogę bo nie mam 5 postów :)

250_3d_Adult_recharge1.jpg

http://www.samsung.com/pl/consumer/...cessories/SSG-2200AR/XC?subsubtype=3d-glasses

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nosekk

New member
Dzięki kiki za wklejenie zdjęcia okularów i podpowiedź :).
Napisałam właśnie przed chwilą na stronie Samsunga---> Kontakt z nami---> Wsparcie produktów---> E-mail z treścią jak w moim poście #1. Zobaczymy co mi odpowiedzą. Pozdrawiam.

Marian111a

New member
okulary?

Witam.
Mam telewizor Samsung UE40C7000 i do tego dwie pary okularów 3D dedykowane to tego TV. Problem mam taki, że podczas oglądania filmu w 3D jedne okulary wyłączają drugie (natomiast jak włączę z powrotem te, które przed chwilą się rozłączyły to one wyłączają te włączone i tak w kółko). Wychodzi na to, że nie mogą być włączone dwie pary okularów w tym samym czasie - to jakaś paranoja!! I chyba jakiś błąd? Tylko nie wiem jak go zlikwidować :(.
Bo chyba nie tak ma wyglądać oglądanie filmu 3D w pojedynkę tylko rodzinnie na telewizorze.
Proszę o pomoc w rozwikłaniu problemu. :)
Do tego modelu to 3100 chyba i mają pastylkową baterię wyjmij na 2 min u obu i przy wył TV załaduj włącz tv w 3d pilotem i włącz obie pary dopóki nie zgasną ledy. JEŚLI NIE BĘDĄ DZIAŁAĆ ODDAJ OBIE DO SERWISU.

JackS.

New member
Bez reklam
Do tego modelu to 3100 chyba i mają pastylkową baterię wyjmij na 2 min u obu i przy wył TV załaduj włącz tv w 3d pilotem i włącz obie pary dopóki nie zgasną ledy. JEŚLI NIE BĘDĄ DZIAŁAĆ ODDAJ OBIE DO SERWISU.
Okulary z serii SSG-3xxx to okulary sterowane poprzez Blutooth. Takie sterowanie ma seria D Samsunga. Seria C (w tym UE40C7000) steruje okularami przez podczerwień.

nosekk

New member
Witam.
Dostałam dzisiaj odpowiedź z Samsunga, oto ona:
Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

W tej sytuacji sugeruję zaktualizowanie oprogramowania odbiornika telewizyjnego.
\]Aby dokonać aktualizacji należy pobrać na dysk komputera plik aktualizacyjny,
rozpakować go do folderu, po czym folder ten skopiować na sformatowanego pendrive'a.
Po czym takiego pendrive'a należ podłączyc do telewizora.
Gdyby po aktualizacji sytuacja się nie zmieniła. Proszę zweryfikować działanie
okularów na innym telewizorze, na przykład u sprzedawcy.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.

Z poważaniem
xxxxxxxxxxxxx

Jestem w tej chwili poza domem i będę mogła zrobić tak jak mi napisał Producent najwcześniej po 6 lutego. Pozdrawiam.

ernet

Active member
Bez reklam
Taaaak, pewnie, aktualizacja. Takie panaceum na wszystko. Pachnie mi to standardową odpowiedzią. To co ? Jesli ktoś kupuje nowy telewizor, to okulary z założenia producenta nie działają aż do aktualizacji (sic!). Nie wszyscy muszą wiedzieć,ze aktualizacje w ogóle są "na świecie".

Do góry