Okulary 3D do zwykłego LCD

kistian

New member
Witam. Posiadam telewizorek Sony 46HX700 oraz cyfre + (full pakiet). Niestety nie miałem możliwości oglądania meczu który był transmitowany w 3D i nie wiem jak to wyglądało, w jakiej technologii itd. Ale mam nadzieje że tego transmisji będzie coraz więcej. I jakie kupić do tv okulary, na allegro są różne, zainteresowały mnie te OKULARY DOLBY DIGITAL 3D NOWE!!! OSTATNIE 6 sz. (1164005012) - Aukcje internetowe Allegro takie co są w CinemaCity ;) czy one w ogóle się nadają do oglądania 3D na TV? Czy to potrzeba bardziej zwykłe tego typu ?: *ANAGLIFY 3D*GREEN-MAGENTA+GRATIS 3D OKULARY (1158244547) - Aukcje internetowe Allegro ?

proszę o pomoc, gdyż nie za bardzo się na tym znam. Wiem tyle że ten tv da rade wyświetlic 3d

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Twój telewizor nie zagra w 3D:
Domowa rozrywka w 3D od Sony : Sony

Odkryj świat domowej rozrywki 3D z Sony

1237478290333.jpg
Klopsiki i inne zjawiska pogodowe – już wkrótce na Blu-ray 3D™

Świat olśniewającej rozrywki domowej 3D otworzył swoje wrota, czegoś takiego jeszcze nie widzieliście. Telewizor 3D High Definition firmy Sony to niewiarygodne, realistyczne wrażenia w twoim domu, obraz jest naturalny i jasny, co stanowi ogromną różnicę w porównaniu ze staromodnym trójwymiarem. Dobierz odtwarzacz Blu-ray Disc™ 3D lub zestaw kina domowego 3D do swojego telewizora BRAVIA 3D, i jesteś gotów, by w całkowicie nowy sposób oglądać telewizję.

1237478290411.jpg
Wipeout © 2009 Sony Computer Entertainment Inc.

Jeszcze więcej zabawy w 3D

Odtwarzaj filmy 3D na odtwarzaczu Blu-ray Disc™ 3D, zagłębiaj się w programach dokumentalnych i sportowych 3D na ekranie telewizora BRAVIA 3D. Możesz nawet dodać niesamowity dźwięk przestrzenny dzięki zestawowi kina domowego 3D. Ponieważ rośnie liczba hollywoodzkich przebojów wydawanych w 3D, pojawiają się nowe gry 3D na system PlayStation®3, a nawet Mistrzostwa Świata FIFA 2010 w piłce nożnej będą rejestrowane w High Definition 3D, masz więcej możliwości
sony.pl

kryss

New member
Witam. Twój tv jest 3d ale READY :) z tyłu tv masz gniazdko do którego podpinasz nadajnik który synchronizuje migawkę w okularach AKTYWNYCH tak aby w trybie 3d telewizora jedno oko widziało obraz lekko przesunięty względem oka drugiego. Niestety bez tego nadajnika nie włączysz trybu 3d w swoim tv i zobaczysz tylko na ekranie obraz podzielony na pół i na jednej stronie obraz dla jednego oka a po drugiej dla drugiego. Właśnie ten obraz tv potrafi złożyć w całość gdy jest w trybie 3d :) Póki nie masz nadajnika to masz zwykły edge led 200hz za sporą kasę :) pozdrawiam

AdrianWNS

New member
Witam,
kistian z tego co widzę posiadasz TV Sony HX700 - jest to zwykły LED bez 3D. Modelami 3D Ready są HX800 a pełne 3D - LX900

Do góry