Oglądanie filmów przez wejście usb-Sony Bravia

mateusz153x

New member
Witam niedawno kupiłem TV Sony Bravia i mam taki problem, iż gdy chce obejrzeć na nim filmy przez pendrive ten tv nie widzi w ogóle plików, sprzedawca powiedział, że nie bd problemu z oglądaniem filmów i również w instrukcji jest napisane, że czyta formaty avi. Gdy chce wejść w ustawienia video wyskakuje mi, że funkcja niedostępna w bieżącym trybie. Moje pytanie brzmi czy mój TV ma jakieś zabezpieczenia a jak tak to jak je mogę obejść?

WojtR

Member
Bez reklam
niestety wielu formatów te TV nie czytają i zawsze jest jakieś zasłanianie się prawami autorskimi co jest o tyle dziwnie , że kino domowe "łyka" już wszystko czego nie chce TV :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Roznie to z tym bywa ale fakt faktem ze sony jest jakims udzialowcem wytworni filmowej wiec im nie na reke tego typu rzeczy... ale podobno juz ztego roku jak komus zalezy na tym tv juz czytaja wiecej , a zreszta nie lepiej kupic odtwarzacz bluray za pare zloty i bedzie lykal wszystko :)
lolek

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
usb w tv do filmow to dla mnie tylko gadzet, który sprawdziłem tylko po zakupie i nigdy więcej nie korzystałem, jak z wielu dodatkow do dzisiejszej elektorniki podnoszących cenę. Dzis może jedynie przydal się 2-3 razy kiedy znajomi przyniosą fotki na pendrivie, itp.

ranczo

New member
Bez reklam
usb w tv do filmow to dla mnie tylko gadzet, który sprawdziłem tylko po zakupie i nigdy więcej nie korzystałem, jak z wielu dodatkow do dzisiejszej elektorniki podnoszących cenę. Dzis może jedynie przydal się 2-3 razy kiedy znajomi przyniosą fotki na pendrivie, itp.

Tak było jeszcze dwa lata temu. TV Samsunga są najbardziej multimedialne. Czytają chyba wszystko (łącznie z napisami) oprócz ISO. Jeżeli ktoś ma ograniczony budżet to wystarczy podpiąć HDD pod USB i kino gotowe multiplayer zbędny.

slawko_23

New member
Bez reklam
I właśnie przeglądarkę zdjęć Sony ma super. Co do filmówz usb to odtwarza avchd i to też w super jakości (lepiej niż z Fergusona 200 HD playera).
Z piratami już gorzej. W tym roku nowe modele mają już ponoć czytać więcej formatów. :)

Arton

New member
a czy sa jakies ograniczenia co do wielkosci HDD jaka mozemy podpiąć pod TV ? Jestem przed zakupem dysku i nie wiem z jaka wielkoscia byłby odpowiedni. Dodam tylko ze teraz zmienia NC+ na UPC z CI+ dlatego bede go urzywał jak recordera (chociaz teraz mam 500GB mnostwo filmow ponagrywane i na palcach jedenj reki moge wyliczyc kiedy cos zobaczylem :p)

Do góry