Koledzy, ale Robiz ma CD (ROTEL RCD 1072). Jemu chodzi o pliki 
Koledzy, ale Robiz ma CD (ROTEL RCD 1072). Jemu chodzi o pliki![]()
Moj CD Micromega zmienił w zeszlym roku.O to, to , .. Pawel_Sz85 dobrze prawi.... Gubimy torche istotę problemu
Cała muzę ma zamiar grać z plików, taki jest pomysł obecne CD Rotel'a może zmieni właściciela.
robiz
A z innej beczki. Robiz Ty posiadasz świetny gramofon i Ty się stajesz wygodny?Co się z Tobą dzieje? Zażyłeś mocarza czy co?
![]()
Zapytam tak z ciekawości a dlaczego nie chcesz odtwarzać plików np.z pendriva albo dysku twardego ?
robiz tu jest przykład podrasowania odtwarzacza plików zewnętrznym dac'iem Music Hall - takie połączenie miało sens
Rzuć proszę okiem tutaj :
High Fidelity
No przeczytałem, fajny tekst, dziękuję. To tylko potwierdza słuszność pomysłu z przejściem na pliki. Jednak ja bym chciał aby odtwarzacz gabarytami i wyglądem przypominał klasyczne odtwarzacze.
Mysle , że DAC zastosowany w moim wzmacniaczu Rotel, jest co najmniej tak dobry jak ten osobny Music Hall'a.
robiz
No przeczytałem, fajny tekst, dziękuję. To tylko potwierdza słuszność pomysłu z przejściem na pliki. Jednak ja bym chciał aby odtwarzacz gabarytami i wyglądem przypominał klasyczne odtwarzacze.
Mysle , że DAC zastosowany w moim wzmacniaczu Rotel, jest co najmniej tak dobry jak ten osobny Music Hall'a.
robiz
robiz
No fakt, nie pomyślałem, że w tk prosty sposób mozna sie pobawić DACA'mi.Witam,
możesz wykonać bardzo proste (masz wszystko co potrzeba) testy.
Podpinasz swój CD przewodami RCA (mam nadzieję dobrymi) do ampli oraz przewodem coaxial
do ampli.
Pozdr.
robiz ale wymiary odtwarzacza są całkowicie bez znaczenia ,bardziej chodziło mi o zasadność użycia zewnętrznego przetwornika c/a ,mówiąc wprost czy podłączenie DAC'a do odtwarzacza plików spowoduje poprawę dźwięku , akurat w tym przypadku okazało się to prawdą
Być może droga którą obrałeś jest słuszna tzn po podłączeniu odtwarzacza strumieniowego do DAC'a uzyskasz lepszy dźwięk niż z samego odtwarzacza - w takim przypadku odtwarzacz będzie robił za napęd
Pozostaje kluczowe pytanie - jak dobry jest ten DAC Rotela ,bo akurat Music Hall jest bardzo udanym urządzeniem
Ponad wszelką wątpliwość jest jedna rzecz - jeżeli DAC będzie naprawdę dobrej jakości TO NA PEWNO nie spowoduje pogorszenia dźwięku
W temacie DAC'a, to w moim wypadku będzie to kluczowa kwestia determinująca jakość dźwięku.
Teraz pozosatje jeszcze putanie, czy w roli " transportu " sprawdzą sie lepiej typowe odtwarzacze strumieniowe czy moze " kombajny " - odtarzacze BR np. Yamaha S677
robiz
Witam,
PS.
W zeszłym roku poleciłem koledze wzmacniacz Hegla H80 i kolumny ProAc Studio 115.
Był u mnie i zachwycił się jakością dźwięku uzyskiwana z plików Flac -chciał tak samo.
Jego "transportem" miała być PDP VT50 (czyta pliki flac)
Zakupił system i zaraz po ty zadzwonił do mnie, czy czasami mój transport (BD-F6500) nie gra lepiej bo coś mu się tak wydaje.
Zrobiłem test bo mam PDP ST50 i nie ma absolutnie żadnej różnicy vs BD.
Jego odczucia były do całości dźwięku, innego systemu i innej akustyki pomieszczenia.
Pozdr.
Ten PDPvt50 to telewizor , tak ? Kurde, mam jakieś uprzedzenia, aby " kineskop " używać do takich celów.... i to jeszcze pliki FLAC w TV, .. cuda panieAle jak widać , działa .
robiz
A wiesz że w dzisiejszych czasach wygodnie z fotela można aplikacją na telefonie lub tablecie? Nos od odtwarzacza jest naprawdę daleko![]()