Odtwarzacz mp3 do 100 zł bez wyświetlacza

Argue

New member
Wiem, że ciężko będzie coś doradzić przy tym budżecie, ale liczę na waszą pomoc.
Poszukuję odtwarzacza mp3 bez wyświetlacza, który zapewni długi czas działania baterii i będzie grał w miarę przyzwoicie (nie oczekuję cudów w tym przedziale cenowym). Poza tym odtwarzacz ma być prezentem dla mojej drugiej połowy, której słoniątko troszkę nadepnęło na uszko.

Pamięć to 2GB lub 4GB
Na jednym z forów wyczytałem że te modele:
sweex clipz
Yarvik run
Lenco Xemio
To te same bebechy tylko w innych "opakowaniach"

Z kolei z dwójek został polecony ten model: MP3 PHILIPS SA4DOT02BN czyli inaczej Gogearsounddot

Oprócz długiego działania akumulatora, chciałbym kupić odtwarzacz, który ma opinie mało awaryjnego - nie chciałbym, aby prezent po krótkim czasie rozpadł się.
Myślałem też nad ipodem shuffle 2gb tylko ile w tym zapłacę za logo, a ile za granie?
Wyczytałem także pozytywne opinie odnośnie do sansy clip+ ale, tak jak napisałem wcześniej wyświetlacz jest kompletnie zbędny, dlatego przy podawaniu modeli prosiłbym o uwzględnienie tego, bo to tylko niepotrzebny wydatek. Nie jestem na siłę przyczepiony do 4 "gigówki", dwójka także będzie wystarczająca.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W przypadku Apple wcale się nie płaci za logo ,moim pierwszym odtwarzaczem był Ipod Shuffle I generacji kupiłem go w Tesco za 55zł miał naprawdę fajny dźwięk ,jakiś rok temu kupiłem też w Tesco Sony 4 gb za 120zł też niezły dźwięk ,był też Phillips Go-Gear za 99zł czy nawet mniej .Jeżeli znajdziesz czas rozglądnij się trochę przy odrobinie szczęścia kupisz markowy odtwarzacz ,a nie jakiegoś grajka o dziwacznej nazwie , zwłaszcza że to ma być prezent

Argue

New member
Sam nie wiem, znając realia fabryk w chinach to często wygląda to tak, że produkowane są różnego rodzaju urządzenia, na które nakłada się tylko inne "metki". Najgorsze jest to, że na wzór ipod shuffle są robione tylko te wszystkie noname'y, a ja bym właśnie chciał kupić taki mały kwadracik. A ipod 2gb najtańszy to wydatek rzędu 200 zł :(
Chyba jednak przemyślę zakup tej sansy z Sandiska. Powie mi ktoś tylko jaka jest różnica między clip + a zipem?

Edit: juz widzę różnicę, zip ma zbędny, większy wyświetlacz, który pozera więcej prądu, wygląda więc na to, że chyba zdecyduję się na tego clip +, który może grać aż 15 godzin według informacji na stronie producenta.

Ostatnia edycja:

ziom6270

New member
Okazjonalnie zakupiłem w jakimś MediaExpercie mp3 z wyświetlaczem firmy iRiver za 120zł, mistrzowskie wykonanie, mimo że miała 2gb elegancki model. Tylko już nie pamiętam jaki, ale charakteryzowała się dobrym dźwiękiem i wysoką wytrzymałością na upadki :)

Do góry