Odtwarzacz DVD - jaki wybrać?

kodama1

New member
Witam!
W najbliższym czasie zamierzam kupić odtwarzach DVD jednak nie wiem jaki wybrać. Kwota jaką chcę na sprzęt przeznaczyć to +/- 300zł.
Zależy mi na tym w miał on wejście HDMI oraz wejście dźwięku 5.1.
Czy za wyżej wymienioną kwotę można coś w miarę porządnego dostać?
Myślałem o jakimś modelu Philips'a.
Bardzo proszę o wszelkie rady i opinie.
Pozdrawiam!

adamo_

New member
Bez reklam
kodama1 napisał:
Witam!
W najbliższym czasie zamierzam kupić odtwarzach DVD jednak nie wiem jaki wybrać. Kwota jaką chcę na sprzęt przeznaczyć to +/- 300zł.
Zależy mi na tym w miał on wejście HDMI oraz wejście dźwięku 5.1.
Czy za wyżej wymienioną kwotę można coś w miarę porządnego dostać?
Myślałem o jakimś modelu Philips'a.
Bardzo proszę o wszelkie rady i opinie.
Pozdrawiam!

Raczej Wyjście HDMI i wyjscie 5.1

Axl2000

New member
Samsung DVD-HD860 ??

Pare dni temu kupilem w MM na szybko wiec na drogo za 399zł Samsunga DVD-HD860 (allegro 330zł nówka). SPRZĘR SUPER !! (wg. mnie) Wygląd bardzo mi odpowiada, elegancki, minimalistyczny ale nowoczesny, prosty zgrabny bardzo ladny pilot. Wyjscie HDMI z upscalerem (ktory wg wielu opinii jest cienki) ktory jak dla mnie robi duza poprawe obrazu (MIB2 i T3 wygladaja duzo lepiej na LCD gdy ustawiam sharpness na 3 i 1920x1080i, nie sa takie rozmazane) wiec nie wiem jak moga sprawowac sie inne upscalery. Wyjscie dźwięku i optyczne i coaxialne, wyjście video component, odtwarza mp3, divx, xvid. Ja bym polecał tego Samsunga. Wadą moze byc dosc glosny mechanizm i nie za szybkie menu, ale to akurat nigdy mi nie przeszkadzało.

adamo_

New member
Bez reklam
Axl2000 napisał:
jestes pewien ze chcesz kupowac zestaw wszystko w 1, z plastikowymi głośnikami?

Mówisz o tym Philipsie ? hm... mam max 1000 zł na kino zatem co wybrać

Mam Philipsa 551 HD Prepared ma on wejście HDMI dlatego szukam coś z HDMI.
N-kę chcę podłączyć przez Component do TV, a DVD po HDMI

Axl2000

New member
adamo - MOIM ZDANIEM, wiec nie musisz sie sugerowac, lepiej zrobic tak jak ja zrobilem: nie mam kasy, a chce ogladac filmy wiec: N-ka componentem, DVD z hdmi poprzez HDMI :D i narazie tyle...dvd to wydatek 300-400-500zł powiedzmy...amplituner, powiedzmy 1000zł, głośniki nawet takie jak ja planuje, KODA SG550 + SW550 = 900zł - i masz prawdziwy zestaw a nie skrzypiące, skrzeczące niedovoltowane ;) głośniczki :D

Jared

New member
adamo_ naprawde poprzez hdmi chcesz podlaczyc ? a nie lepiej component ? czytalem gdzies, ze na hdmi cos obraz migocze na tym Philipsie, bardzo ? da sie wytrzymac ? tez go kupuje za niedlugo i nie wiem czy kupic drozszy kabel component czy hdmi :confused:

adamo_

New member
Bez reklam
Jared napisał:
adamo_ naprawde poprzez hdmi chcesz podlaczyc ? a nie lepiej component ? czytalem gdzies, ze na hdmi cos obraz migocze na tym Philipsie, bardzo ? da sie wytrzymac ? tez go kupuje za niedlugo i nie wiem czy kupic drozszy kabel component czy hdmi :confused:

Narazie nie mam DVD z HDMI wiec nie wiem czy migocze, miałem zwykłłą MANTE po component i grało naprawdę pięknie ale się zjeb...ło bo Manta padła :) teraz szukam czegos z HDMI,

Podobno w nasepnym upgrade softu N-ki ma już działać HDMI z międyz innymi Philipsem 551, coś tam zmienią żeby pracowało jako DVI - taką informację otrzymałem

AXL-- masz rację... przemyślę to

Ostatnia edycja:
Do góry